Tejfölös csirkemell tésztával

Nálunk így néz ki a tejfölös mártással készülő csirkemell, hogy mindenki szeresse és meg is egye. Az egyes számú gyermek ugyanis csak a húst és a tésztát eszi, a kettes számú a borsót is hajlandó, a férj szereti a pirított gombát, én nem annyira. 
Így bár elég sok edényt kell utána elmosogatni, legalább biztos lehetek benne, hogy mindenki enni fog belőle és pont úgy, ahogy szeretné. 



Az alapmártás 4 főre:

2 csirkemell filét felkockázok falatnyi darabokra. Sózom, borsozom és egy kevés lisztbe forgatom. Mély serpenyőben olajat forrósítok és minden oldalról átpirítom a húst. Szórok rá egy csipetnyi szárított tárkonyt is, ami szerintem a tejfölös ételek tökéletes fűszere. 
Öntök alá egy kis vizet és lefedve puhára főzöm. 
Két-három percenként ránézek és mindig csak egy fél deci vizet öntök alá, hogy ne ússzon, inkább párolódjon. Amikor már teljesen puha a hús, lehúzom a tűzről és hozzákeverek egy nagy doboznyi tejfölt. Ezzel már nem forralom, csak éppen addig van a tűzhelyen, amíg összesűrűsödik a mártás. Ez tényleg csak néhány pillanat. 

5 percig főzöm a 300 grammnyi fagyasztott borsót is külön, de persze ezt a mártásba keverve is lehetne párolni, ugyanúgy ahogy a felkockázott csiperke gombát is. 
Mivel minden külön készül, a 20 dekányi gombát ezúttal egy pici olajon saját levében addig pirítom, meg egy kicsit átsül. Ennek sem kell több, 5 percnél. 


Időközben kifől a tészta, amit leszűrök. 

Ha akad még egy kis reszelt parmezán, azt is szórok rá, mert nagyon jól kiegészíti majd a többi ízt. 

Nincsenek megjegyzések: