Cserpes Tejivó



Úgy három éve dohogok folyamatosan, hogy nincs az Allee bevásárlóközpont környékén sehol egy normális hely, ahová le lehetne ülni reggelizni. Csak a méregdrága "kávézók" (Costa és társai), illetve Cukrászda, de ki akar sütit enni reggelire (én, de azért nem minden nap).

Na, most végre lett! Ugyanis a piac oldalán, de még a bevásárlóközpont épületének külső frontján nyílt egy Cserpes Tejivó! Nem ám csak egy ócska lyuk, egy étterem méretű, ám leginkább reggeliző funkciójú vendéglátóhely.



Annyira friss még a hír, hogy ez a nyitvatartásuk 3. napja, de szerencsére pont arra jártam. A gyerekbetegségeknek nyomát sem találtam, bár még elég festékszagú a belső tér. Van viszont rengeteg asztal kint is, bent is. A kiszolgálók fiatalok és trendik, akárcsak a benti tér. Sok szín, persze a most divatosak. Hatvanas éveket idéző formák, kanapé meg puffok a falatozáshoz. A hatalmas üvegfalat pedig mindenféle kriksz-krakszokkal, bocival meg feliratokkal tették rendkívül mutatóssá.
Csak szólok, hogy a tapéta és a lámpák is tejesüveget formáznak és a tejemet is üvegből töltötték ki! Nagyon ki van találva minden.

Mégis valahogy kedves lett az egész, nem érzem azt, hogy ide csak előre kiválogatott szerencsések léphetnek be. Nem szentély, ezt bizonyítja, hogy folyamatosan jönnek a tejet-péksüteményt vágyók.



Hosszas nézelődés után végül nem a menük közül választottam, hanem egy körözöttes kenyeret ettem karamellás tejjel. És ezért összesen 420 forintot fizettem (= teljes reggeli nekem)
Hát, ha van amiben a Cserpes a legjobb, az nekem a karamellás tej. Jéghidegen. Amit sosem csinálnék meg itthon, de viszont isteni finom.
A körözött egy kicsit talán túl sós volt, de ellensúlyozta az uborka.



Hogy mit lehet még itt enni, inni? Természetesen sokféle tejtermékes dolgot, habos kakaót, kávékat és szörpöket is (legalább 6 féle van éppen).
Szendvicsek hidegen és melegen, sajtosan, sonkásan, szalámisan és bevallom nagyon csalogatóan frissen. Sokféle a saláta is - végre! És viszonylag szűk a péksüti ajánlat: pogácsa, kifli, kakaós csiga. Meg persze túrós táska - ez isteni, abszolút meg kell kóstolni kategória!

Fogyókúrázók meg paleosok kerüljék ezt el jó messzire, bár megjegyzem turmix és gyümölcssaláta is van, de ha már letekertem a szokásos bringás körömet, hát én bizony jó szívvel térek ide be!

1 megjegyzés:

anyahajó írta...

De jó, hogy már itt is van, köszi a hírt!