Lazactatár

Namármost. Ez az étel egyszerűbb, mint egy rántotta vagy egy virslifőzés. De komolyan. Egyetlen apró nehézséget vélek felfedezni, az pedig a garantáltan friss lazac beszerzése. Ez nekem ezúttal könnyen ment, ugyanis részt vehettem a Metro áruházak Vevőakadémiájának halas kurzusán, ahol az óceánok cowboy-a tartott nekünk nagyon kimerítő és részletes előadást a tengeri élőlényekről.

A nyers lazac ilyen típusú, citrommal pácolt elkészítési módját tulajdonképpen nevezhetnénk ceviche-nek is, ami nagyon népszerű dél-amerikai elkészítési módja a firss halaknak. Szóval felkockázzuk nagyon apróra a firss halat, rálocsolunk némi citromlét. Mehet hozzá egy kis só - lehetőleg nagyszemű tengeri és valamilyen fűszer. Akár koriander, akár kapor, vagy mint ami nekem éppen kéznél volt: metélő petrezselyem.

A pácolás, a hal húsának savval való roncsolása 20 perc alatt le is zajlik, azonnal fogyasztható. Tárolni nem túl szerencsés, minél többet áll a citromlében, annál jobban kivilágosodik, de pár óránál öregebben már nem szívesen enném.

1 megjegyzés:

Vesta írta...

Megkóstolnám!