Mivel a végeredmény nagyon-nagyon édes, ezért kell alá valami olyasmi is, ami lágyítja az ízeket. Így jutottam el a tejberizshez. De a lényeg a mazsola!
Egyébként nem főztem teljesen sziruposra a konyakot, meg akartam őrizni minél több ízét, éppen csak az alkoholtartalmát párologtattam el.
1 marék mazsolát beáztattam 1 órára 1 dl konyakba. Tettem mellé egy darabka fahéjat is. Felforraltam, majd addig főztem, amíg az alkohol elpárolgott belőle. Ez kb. 5-6 perc. Amikor langyosra hűlt belekevertem 2 kanál mézet. Ez utóbbitól lett jó sűrű és szirupos. Az ízek így együtt egyszerűen fergetegesek.
4 megjegyzés:
Tudtad, hogy Kelenvölgyben csütörtökön délelőttönként van egy kis gyöngyszem? Piacként működik, ahol emberséges árusoktól kapod meg az alapvető piaci holmit (tej, tojás, zöldségek, méz). Mi tegnap voltunk Vercsivel és ott töltöttük a fél délelőttöt.
Nemtudtam! Jövő csütörtökön megkeresem! Köszönöm szépen. Pontosan hol van?
A kelenvölgyi művelődési ház mellett van. A műv.házban ha jól tudom egy pék is árul.
Húh be jó ez a mazsolás édesség:) Ki fogom próbálni! Köszi!
Megjegyzés küldése