Répás lencsefasírt fokhagymás mártogatóssal


Így messziről majdnem úgy néz ki, mint egy rántott hús, de amikor beleharapsz egészen mást kapsz. Egyszer a Pata Negra tapasbárban ettünk rengeteget az ő lencsekrokettjükből. Akkor még azt gondoltam, hogy képtelen lennék én is elkészíteni. Szerencsére itt van nekem ez a rengeteg blog, lehet böngészni és bátorságot meríteni. Például Duende szépséges fotói.

Én azt csináltam, hogy éppen annyi vízben, amennyi ellepi megfőztem 10 dkg vöröslencsét, 1 lereszelt répával. Sóztam, borsoztam, fűszereztem őrölt szerecsendióval is. Villával összetörtem és vártam, hogy egy kicsit lehűljön. Hozzákevertem 1 tojást és annyi lisztet, hogy valamennyire formázható legyen. Azt hiszem kb. 4 kanálnál álltam meg. Így is nagyon puha, lágy lett a massza, de azért már bele lehetett forgatni a zsemlemorzsába és óvatosan a forró olajba csúsztatni. Végül mindkét oldalon megsütöttem.

A képen is látszik, hogy egy kicsit elformátlanodtak, nem lettek szép korongok, de amikor megsül, már egyáltalán nem puha, inkább jól kézbe fogható kis fasírtok lesznek.

Mivel ez egy kicsi, alig 2 személyes adag, tényleg a magam örömére készült. Csináltam is hozzá egy lereszelt fokhagymából, 1 kanál tejfölből, 1 kanál majonézből és 1 lereszelt uborkából mártogatóst. Nagyon jól illett hozzá.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon izgalmas

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon jól néz ki! Mit gondolsz, sárgaborsóval is működne? Azt is ugyanígy csinálnád? Zsuzsi

Ági, aki főz írta...

Bianka, köszi!

Zsuzsanna, igen, azt hiszem ugyanígy, bár a sárgaborsóval nem vagyunk olyan hú, de nagy barátok.

Eva írta...

Szivem, var Rad egy kis dij - kivetelesen most a szerb blogomon:)

Zsuzsa írta...

A sárgaborsó fasírt az a falafel? Ez a lencsefasírt nagyon tutin hangzik! Sajtos-répás mártogatóssal nagyon finom les :-)

Ági, aki főz írta...

A falafel csicseriborsóból készül.

A sajtos-répás mártogatós is nagyon jól hangzik!