Babos-olívabogyós sertéskaraj


Továbbra is az olyan ételek a nyerők nálunk, amiket csak bedobálok a tepsibe, aztán mehet be a sütőbe. Pár óra múlva, akár játszóterezés után pedig csak ki kell venni és megenni! Ezt most azért mesélem el, mert egyszerű elkészítése ellenére is csodásan jól sikerült.

Ezúttal 4 szelet sertéskarajt találtam a mélyhűtőben. Aláöntöttem 2 dl vörösbort. Került mellé egy fej meghámozott fokhagyma, 2 kisebb vöröshagyma négybe vágva, 1 piros húsú paprika, 2 maréknyi koktélparadicsom is. Fűszereztem sóval, borssal, nagyon kevés fahéjjal és római köménnyel. A legtitkosabb hozzávaló pedig egy marék mazsola lett. Fóliával lefedtem, aztán ment a 200 fokos sütőbe.

Amikor másfél óra múlva kiszedtem a sütőből, rászórtam még egy doboz lecsöpögtetett babkonzervet és két evőkanányi feldarabolt fekete olajbogyót is. Ezt csak annyi időre tettem vissza, amíg kifőtt mellé a tészta és ezek a hozzávalók is átmelegedtek.

2 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon-nagyon tetszik! :) Csupa nagyon-szeretem finomfalat egy tányéron, hm....

schall eszter írta...

Ez is jujj de finom lehet! Írtam rólad az inspirációs blogomban: www.art-in-spiral.blogspot.com
Nézd meg!
Puszi