Nyúl gombával


Csak így egyszerűen.


Azt hiszem mi vagyunk az a család, amely a magyar nyúlfogasztási átlagot messze meghaladó mértékben pusztítja ezeket a szőrös egyedeket. Tudtátok, hogy Magyarhonban évente 5 millió nyúl tenyészik, de ennek csak 3 százaléka fogy el idehaza?

A négy mancsos bandának persze ez se tetszik, mindenféle aggályaik vannak, pedig szerintem még mindig ez az egyik legegészségesebb tenyésztett húsféle, a csirkénél sokkal jobb adatokkal, ráadásul szinte teljesen zsírmentes.


Így főztem belőle egyszerű, munkamentes ebédet.


Nyúl gombával


Hozzávalók 3 személy részére: 3 nyúlcomb (alsó-felső együtt), 2 nagy répa, 1 marék szárított gomba (rókagomba, vargánya), 1 vöröshagyma, 2 dl fehérbor, olaj, só, bors, kakukkfű, zsálya.


Hogyan készült? A hagymát, répát felaprítottam. A hagymát és a húst elkezdtem pirítani, többször forgatva. Felöntöttem a borral, beleszórtam a többi hozzávalót és lefedve pároltam 1,5 órát. Időnként öntöttem hozzá vizet, hogy ne égjen le.


Főztem hozzá polentát is, nagyon jól passzoltak.

4 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez nagyon finom lehetett! Jók a hozzávalók. És szinte megfőzi magát :D
Régen volt nyúlforrásunk, sokat főztem én is. Most nincs.

Névtelen írta...

Szia!
Nem vagytok egyedül a nyuszi evéssel.Háztól tudok venni,nagyon finom,akár pörköltnek,sültnek,vagy levesnek.A négy mancs,meg egyen füvet!
Gina

Flat Cat írta...

Nálunk nyúl csak a Metroban, és a báránygerinccel azonos árban. :(
Pedig szeretem.
Viszont az elkészítés tetszik, de csak valamilyen, Szabolcsban kevésbé egzotikusnak számító állattal tudom majd kivitelezni. De hát azt hiszem, ezt még túlélem... :)

Ági, aki főz írta...

Szerintem ugyanez csirkéből is egész jó, de a nyulat én is sokszor látok a Tesco-ban, Auchanban is.