Nyuszifészek

Az anya nélkül már-már létezni sem tudó 7 hónapos és a száz feletti üres oldal, amelyet meg kell töltenem lehetőség szerint értelmes mondatokkal, együttesen arra predesztináltak, hogy a harmadik fordulóról is lecsússzak.
De! A holnapi szülinapi bulira való készülődés ürügény az írnivalót tudatom hátsó kamrapolcára száműztem, a gyermeket pedig a játszószőnyegére fektettem a konyhában. Bár a gyermek folyton elkúszott, úgy tűnt élénk érdeklődéssel követi az eseményeket. Anyja először sütött képviselő fánkot, igaz a töltelék cseppet sem hasonlított a hagyományos változatra.
Nyuszifészek, avagy a répával töltött fánk
Mi kell hozzá?
A tésztához: 1 dl víz, 10 deka liszt, 10 deka margarin, 3 tojás, kiskanálnyi sütőpor, só. A töltelékhez: 3 csinos répa, 10 deka füstölt sajt, evőkanálnyi majonéz.
Hogyan készül?
A vizet felforraljuk, beleolvasztjuk a margarint, majd kevergetve beleszórjuk a lisztet. A massza gyorsan elválik az edény falától, ekkor levesszük a tűzről. Ha kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, sózzuk és végül a sütőport is belekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe apró halmocskákat varázsolunk két kiskanál segítségével, majd az egészet forró, úgy 230 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Sütés közben a sütőt nem szabad kinyitni, mert a fánkocskák összerogynak. Viszont ha megsültek, megőrzik hatalmasra duzzadt alakjukat.
Ha kihűltek a fánkocskák, lereszeljük a töltelék hozzávalóit, alaposan összekeverjük és a fánkokba töltjük. Jöhetnek a nyuszik és a vendégek!

Nincsenek megjegyzések: