Körkérdés és körválasz

Marmalade keresett meg az ügyben, hogy osszam meg konyhai titkaimat a Kicsi Vú által elindított körkérdés görgeteg alapján. Ám legyen.
Hány szakácskönyved van? A nappaliban a könyvespolcon 31 darab sorakozik, szépek, színesek, szagosak és jó nehezek. Az íróasztal felett, alatt és körülötte meg rengeteg újság, kitépett papír, amelynek dobozolását már megkezdtem. Plusz egy nagy zacskónyi réges-régi, megsárgult saláta, amit a drága Nagyitól örököltem és lassan három éve vár arra, hogy átnézzem, rendszerezzem. És a plusz 1, a sajátom.
Melyik a 3 legkedvesebb? Nagyon önzőnek tűnök, ha azt írom, hogy a saját könyvem a legkedvesebb? A legtöbbet az Ízvarázst lapozgatom és egy süteményes könyvet a messzi nyolcvanas évekből.
Melyikek várnak beszerzésre? Nos, kinyomtatásra vár a második számú könyvem, éppen a pénzügyi háttér megteremtésén fáradozok. Talán ezért is lassult le mostanában a beszerzés üteme.
Milyen konyhai kütyük után vágyakozol? Mióta tavaly szülinapomra megkaptam a majdnem mindent tudó robotgépemet, sőt januárban sikerült hozzá fagyigép kiegészítést is vennem, azóta csak arra vágyom, hogy végre legyen időm használni is.
Kedvenc fűszereid? Fokhagyma, tárkony, vanília és a cukor (!)
Mit rendelsz leggyakrabban étteremben? Kicsit snassz, de rántott sajtot. Illetve flancosabb helyeken rákot. Na jó, néha egy-egy bélszín is a tányéromra kerül valahogyan. Az édes fejezetekből ha lehet a profiterolt részesítem előnyben.

Nincsenek megjegyzések: