Nos, számomra ez az igazi sárgarépa leves, de semmi köze a vegetáriánus kívánalmakhoz. Viszont rendkívül finom.
Sárgarépa krémleves
Hozzávalók 2 személyre: 150 g répa, 1 nagyon kis fej hagyma, 20 g vaj vagy margarin, 1 dl erőleves kockából, 3 dl bor, 1 tojás sárgája, 0,5 dl tejszín, őrölt szerecsendió, só, bors.
Elkészítése: Először, mint mindig a vagdosást kell letudni, csak ez után következhet a főzés maga. A hagymát nagyon apróra kell vágni, a répát viszont elég nem túl vékonyan felkarikázni. A felforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a répát. Nem kell megpirítani, elég csak felmelegíteni. Ráöntjük a levest. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. A répa puhaságát egy villával lehet ellenőrizni. Egy picit hagyjuk kihűlni a főzetet, majd összeturmixoljuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a bort. A lábasba visszazsuppolva jól összeforraljuk az egészet. Még egyszer megkóstoljuk, és ha szükséges újra fűszerezzük. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük. A fehérje sajnos a szemét felé távozhat vagy elraktározzuk más ételekhez. A tojásos elegyet a tűzről lehúzott levesbe keverjük. Ez után már nem szabad melegíteni (forralni), hanem rögtön meg kell enni.
Sárgarépa krémleves
Hozzávalók 2 személyre: 150 g répa, 1 nagyon kis fej hagyma, 20 g vaj vagy margarin, 1 dl erőleves kockából, 3 dl bor, 1 tojás sárgája, 0,5 dl tejszín, őrölt szerecsendió, só, bors.
Elkészítése: Először, mint mindig a vagdosást kell letudni, csak ez után következhet a főzés maga. A hagymát nagyon apróra kell vágni, a répát viszont elég nem túl vékonyan felkarikázni. A felforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a répát. Nem kell megpirítani, elég csak felmelegíteni. Ráöntjük a levest. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. A répa puhaságát egy villával lehet ellenőrizni. Egy picit hagyjuk kihűlni a főzetet, majd összeturmixoljuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a bort. A lábasba visszazsuppolva jól összeforraljuk az egészet. Még egyszer megkóstoljuk, és ha szükséges újra fűszerezzük. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük. A fehérje sajnos a szemét felé távozhat vagy elraktározzuk más ételekhez. A tojásos elegyet a tűzről lehúzott levesbe keverjük. Ez után már nem szabad melegíteni (forralni), hanem rögtön meg kell enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése