Datolya torta

Így karácsony előtt az utolsó pillanatban nem árt előszedni a kedvenc családi recepteket, hátha még akad köztük valami, ami fogunkra való lenne.

Datolya torta

Mi kell hozzá?
20 dkg porcukor, 8 tojás, 25 dkg darált mandula, 25 dkg apróra vágott datolya, 3 dl tejszín, vaníliás cukor.

Hogyan készül?
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. Majd lassan beleszórjuk a mandulát és a datolyát. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a sárga keverékbe forgatjuk.
Vajjal kikent, kilisztezett formában megsütjük. Középen ketté vágjuk. Időközben a tejszínt vaníliás cukorral ízesítve habbá verjük. A kihűlt tortalapokat ezzel megkenjük, felül és oldalt is bevonjuk, majd pörkölt mandulával, datolya darabkákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: