Sült paprika saláta

A nagyobb mennyiségű paprika eltüntetésére a legegyszerűbb módszer, ha megsütve elteszem a mélyhűtőbe, így télen is lesz egy kis „mediterrán” az asztalon. A sütéshez azonban csak a vastag húsú paprikák az alkalmasak, mint például a hegyes, piros úgynevezett Kápia, illetve akármelyik fehér, ha elég kövér.
Mi kell hozzá? Sok paprika, fokhagyma, só, bors, olíva olaj.
Hogyan készül?A paprikákat megmosva egy tepsire helyezem, majd nagyon forró sütőben egy óra alatt, kétszer, háromszor megforgatva megsütöm. A héja meg fog pörkölődni, de sebaj, úgyis lehúzom. Amikor megsült a paprika, egy jó lefedhető lábosba teszem és megsózom. Körülbelül tíz perc múlva a képződő gőztől már könnyedén le lehet húzni a bőrt. Amikor egy kicsit kihűlt, eltávolítom a héját, és a csumával együtt a magokat is. Vékonyabb csíkokra metélem, egy mélyebb tálba teszem. Ráreszelem a fokhagymát és sóval, borssal ízesítem, végül pár csepp olajjal is meglocsolom. A sima vajas kenyeret is feldobja, ha ezt eszem mellé.

Nincsenek megjegyzések: