Hagymás rokfortos lepény

Névnapomra egy igazán mámorító szakácskönyvet kaptam: Ízvarázs. Gyönyörű képek, ötletes, egyszerű receptek. Igazi nyálcsorgatás beindító, haskorgást indukáló mű. Teljesen belefeledkeztem. Egyetlen, ám igen nagy hibája, hogy a hozzávalók nagy többsége igen nehezen beszerezhető kicsiny településünkön, de talán egy nagyobb bev. központnak kikiáltott hangyabolyban árulnak csillagánizst…
Igyekeztem kiválasztani az egyik leginkább hozzáférhető, éppen ezért el is készíthető receptet:
Hozzávalók: 30 dkg leveles tészta, 2 evőkanál olaj, 4 vöröshagyma, egy citrom reszelt héja, 20 dkg rokfort, 10 dkg olajbogyó, kakukkfű, bors.
Elkészítése: A tésztát enyhén lisztezett deszkán 3 milliméteresre nyújtjuk, körülbelül olyan alakúra, mint a rendelkezésre álló tepsink, amelyet sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tésztát. A töltelékhez felkarikázzuk a hagymát, olajat forrósítunk és úgy 20 percig sütjük benne a hagymát, hozzáadva a citrom héjat és esetleg némi sót. Időnként megkevergetjük, hogy ne égjen oda. A rokfortot a tészta tetejére morzsoljuk, rászórjuk a hagymaragut, az apróra vágott olajbogyót. Borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. 25-30 percig, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha megsült, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: