Bab

Ennél télibb ételt nehéz elképzelni: tömör, egyszerű, melengetően sok. Következzen tehát a bab, ahogyan én készítem. Teljesen saját fejlesztés.
Hozzávalók két személyre: 20 dkg száraz bab, 30 dkg füstölt tarja egészben, két sárgarépa, só, őrölt piros paprika.
Elkészítése: A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük. Egy méretes lábosba tesszük a babot, a tarját, a megpucolt répákat. Mindent egészben hagyunk, jól megfűszerezzük. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Körülbelül másfél két órát főzzük, attól függően, hogy milyen a bab. Időközben többször felöntjük vízzel, hogy oda ne égjen. A végén krémes babszemeket, lágy, édes répákat és fenségesre főtt húst keressünk a lábasban.

Nincsenek megjegyzések: