Barangoltam az neten, slow food témában. Rá kellett jönnöm, hogy magyarhonban nem valami elterjedt ez a dolog. Arra viszont elég volt, hogy egy kellemes recept után vágyakozzam. Agyamban egyre világosabban rajzolódik ki a kéksajttal sütött körte gondolata.
A következőképpen készíteném el mondjuk két személy részére:Két csinos körtét vékonyan felszeletelnék. Egy tepsibe sütőpapírt helyeznék, arra kerülnének a kimagozott körte szeletek. A körtékre kéksajtot (például gorgonzolát) morzsolnék. Mozsárban összetörnék fél marék diót, azt is rászórnám, majd az egészet 20 percre betolnám a forró sütőbe. Friss francia kenyérrel fenséges vacsora kerekedne belőle. Kár, hogy egyik hozzávalóból sincs a láthatáron (a kamra polcon).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése