Narancsos muffin

Minap mennyeien illatozó, jócskán felemelkedő muffint sütöttem. Az a jó ebben a sütiféleségben, hogy bármit tehetsz az alapmasszához, akár minden napra új variációt lehet kitalálni. Az én téliesített változatom ez:
Hozzávalók: 1,5 dl olaj, 1 dl cukor, 2 dl liszt, fél csomag sütőpor, 1 nagy evőkanál méz, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja és 1 dl a levéből, 1 közepes sárgarépa, gyömbér, fahéj.
Elkészítése: A cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a mézet és az olajat. Addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. A lisztet egy külön tálban elkeverjük a sütőporral, a gyömbérrel és fahéjjal. A narancs héját (csak a narancsszín részt!) lereszeljük, levét kifacsarjuk. A sárgarépát szintén lereszeljük. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a narancslét, a lereszelt narancs héjat és a sárgarépát is. Újabb keverés után beleforgatjuk a lisztet is. A muffinsütőt kivajazzuk, minden lyukat félig töltünk a tésztával. 180 fokon körülbelül fél órán keresztül sütjük. A fenti mennyiségből úgy 12 darab muffin lesz. A fűszeres, narancsos illat lassan betölti az egész konyhát. Ideje odatenni a teavizet.

Nincsenek megjegyzések: