Búcsú egy konyhától
Napi mosoly
Napi mosoly
Töltekező téli menü a Gasztrotippen
Napi mosoly
Villa-interjú Németh Ágnessel
Vannak olyan napok az évben, amikor bármit meginnál, csak ne bor legyen az?
Szentségtörés a fröccs?
Vannak befektetési boraid?
Fejre állított almás pite
Napi mosoly
Napi mosoly
Szabadka Budapestre érkezik!
Tortilla leves
Elkészítése: A hagymát és fokhagymát apróra kockáztam, olajon megpároltam. Felöntöttem 8 dl vízzel és puhára főztem. Hozzáadtam a paradicsompürét és a kukoricát, fűszereztem.
Az avokádó héját lehúztam, magját kivettem és felkockáztam. A sajtot lereszeltem. 1-2 tortilla lapot felcsíkoztam. Meg is lehet egy picit pirítani serpenyőben vagy sütőben.
Tányérokba szedtem a forró levest, beleszórtam az avokádókockákat és a sajtot, illetve a tortilla-szeletkéket. Ha nem lenne elég csípős, akkor a chili szósszal még lehet igazítani rajta.
Édes és keserű villa-interjú
- Miért pont ez a villa, hogyan, honnan került elő?
Ez a villa az éppen aktuális kedvencem. Szeretem az egyszerű, letisztult formáját, minden ételhez és tányérhoz tökéletesen passzol. Mostanában egyébként is odavagyok mindenért ami ausztrál (receptek, könyvek, fotók) és a villa is onnan származik. Jó hosszú utat tett meg míg eljutott hozzám, de azt hiszem, hogy nincs miért panaszkodnia, hiszen sokat van rivaldafényben.
- Mi a titkod? Hogy tudsz ilyen képeket készíteni?
Titok? Nem hiszem, hogy bármi titok lenne benne, egyszerűen csak szeretek, helyesbítek, imádok fényképezni és alkotni. Azt hiszem, hogy ez mutatkozik meg a képekben, hogy szeretettel és teljes odaadással készítem őket. Minden kis részletre szánok időt, még az utolsó kis ránc is meg van tervezve a képeken.
- A blogodon nem sok személyes dolgot osztasz meg magadról. Ez mennyire tudatos döntés eredménye?
Nem tudatos, egyszerűen ilyen vagyok. Idő kell ahhoz, hogy megismerjem a másikat, ebben az esetben az olvasóim, hogy lássam érdekli őket, hogy ki vagyok. Persze ha kérdeznek, válaszolok. A másik pedig, hogy nem is tudom, hogy mennyire érdekelné az olvasókat az én életem. A blog egészen egyszerűen nem erről szól, hanem az ételekről, gasztronómiáról és egyre jobban a fotózásról. Szeretném is nagyjából ebben a keretben tartani a blogot, persze az én szemszögemből, pici személyes felhanggal.
- Ha nem főzöl és fotózol, akkor mit csinálsz? Mi voltál az előző, gasztroblogger előtti életedben?
Nem fotósnak készültem annyi biztos, bár nagyon sokáig szerettem volna a Képzőművészetire menni, aztán mégis a Közgázon kötöttem ki. Egészen 3 évvel ezelőttig Termék/Szolgáltatásfejlesztőként és Projekt menedzserként dolgoztam egy multinál. Nerm hangzik valami izgalmasnak, igaz? Szerintem is, a fotózás sokkal érdekesebb. A nagy változást Svájc hozta ez életembe. A férjem svájci és mivel itt kapott munkát, ide költöztünk. Hosszú ideig nem találtam megfelelő állást, így kellett egy hobbi amivel elfoglalom magam. Így kezdődött a kapcsolatom a fényképezőgépemmel.
Ha nem főzök és fotózok, akkor általában úton vagyok vagy éppen valaminek a nyomában. Keresztül-kasul bejártam már Svájcot, de szeretek kirándulni Franciaországba és Olaszországba is. Fantasztikus, hogy pár óra alatt egy teljesen más kultúrában találom magam. A másik nagy szenvedélyem az antik és bolhapiacok. A legtöbb hétvégén valamilyen piacon vagyunk a férjemmel, éppen valami aktuális kincs után kutatva.Jelenleg egy rézserpenyős mérleget keresek, ha valaki tudna ebben segíteni! Esténként pedig olvasok, olvasok és olvasok. Nincs is jobb egy jó könyvnél.