Pikáns, egészen ici-picit csípős és közben gazdagon, krémes
kukoricaleves. Ez az, amiből bármennyit meg tudok enni.
Én mostanában
minden krémlevest tejföllel csinálok, mert egyszerűen jobban szeretem az ízét,
mint a tejszínét, de természetesen a főzőtejszín is tökéletes.
Hozzávalók: 1 csomag 500 grammos fagyasztott kukorica, 1
póréhagyma, 1 kanál vaj (vagy olaj), 2 kanál tejföl, 5 deka cheddar sajt,
kiskanál kurkuma, csipet chili, csipet szerecsendió, só.
Elkészítése:
A kukoricát előző este
a fagyasztóból át szoktam tenni a hűtőbe, hogy kiolvadjon, de természetesen
fagyottan is rögtön használható.
A póréhagymát megtisztítottam
és felkarikáztam.
A lábasban felforrósítottam
a vajat, rádobtam a póréhagyát és átforgattam. Hozzáadtam a kukoricát majd
felöntöttem épp annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadtam a fűszereket is.
Teljesen puhára
főztem. Ez úgy 15-20 perc általában.
A megfőtt levest botmixerrel turmixolom és a mixer fejen fennakadó kukoricahéjakat mindig kidobom, így puhább, krémesebb lesz a leves.
Egy kevés
kukoricát félre szoktam tenni, ezt a végén így egészben teszem vissza a
levesbe.
Végül hozzákevertem a tejfölt és a sajtot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése