Sajtos-kurkumás kukoricakrémleves


Pikáns, egészen ici-picit csípős és közben gazdagon, krémes kukoricaleves. Ez az, amiből bármennyit meg tudok enni.

Én mostanában minden krémlevest tejföllel csinálok, mert egyszerűen jobban szeretem az ízét, mint a tejszínét, de természetesen a főzőtejszín is tökéletes. 






Hozzávalók: 1 csomag 500 grammos fagyasztott kukorica, 1 póréhagyma, 1 kanál vaj (vagy olaj), 2 kanál tejföl, 5 deka cheddar sajt, kiskanál kurkuma, csipet chili, csipet szerecsendió, só.



Elkészítése:

A kukoricát előző este a fagyasztóból át szoktam tenni a hűtőbe, hogy kiolvadjon, de természetesen fagyottan is rögtön használható. 

A póréhagymát megtisztítottam és felkarikáztam. 

A lábasban felforrósítottam a vajat, rádobtam a póréhagyát és átforgattam. Hozzáadtam a kukoricát majd felöntöttem épp annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadtam a fűszereket is. 

Teljesen puhára főztem. Ez úgy 15-20 perc általában. 


A megfőtt levest botmixerrel turmixolom és a mixer fejen fennakadó kukoricahéjakat mindig kidobom, így puhább, krémesebb lesz a leves. 

Egy kevés kukoricát félre szoktam tenni, ezt a végén így egészben teszem vissza a levesbe. 


Végül hozzákevertem a tejfölt és a sajtot is. 


Nincsenek megjegyzések: