1. hét
Ezen a héten
még nem volt kijárási tilalom, így boltba is simán el lehetett menni,
persze próbáltunk minél kevesebbet megtenni. A legtöbb fajta élelmiszerből be
vagyunk spájzolva, kivéve ami a friss zöldségeket, gyümölcsöket illeti.
Ezen a héten
sehol nem volt csirkehús, amit mi legtöbbet eszünk. A mélyhűtőm egyetlen
pici fiókból áll, ott van a csirke aranytartalékom, de még nem akarom
felhasználni. Így elég sok disznóhúst ettünk, ami szintén finom, de a jövőben
igyekszem azért majd kevesebbszer ezt főzni.
A menüt 2
egyre nagyobb étvágyú kamasz, plusz két felnőtt
alakítja. Egyre több fogy mennyiségben, viszont a két gyerek elég válogatós,
így elsősorban azt kell megfőznöm, amit ők is megesznek. A helyzet egyre jobb,
már nem csak 3 féle kaján élünk.
Reggelire és
vacsorára nem írtam
minden nap. Nálunk reggel mindenki mást eszik, gabonapehelytől a nutellás
kenyérig, a zabkásától a szénhidrátcsökkentett szendvicsig hummusszal.
Délután szoktunk
gyümölcsözni, igyekszem az almát, körtét, banánt, nyers répát váltogatni a
gyerekeknél.
Vacsorára szinte
mindig hideget eszünk, ez szendvicset jelent általában, erről később
csinálok majd egy összeállítást.
A
recepteket, ha már voltak a blogon, mindig linkeltem. Remélem találtok köztük
hasznos ötleteket.
Ebédre saját fejlesztésű "finomfőzelékemet" készítettem, ami végtelenül egyszerű és valóban finom módja a zöldségek elkészítésének. Recept: https://agifoz.blogspot.com/2020/03/tejfolos-mustaros-finomfozelek.html
Hozzá fasírtot
ettünk, illetve kukoricás rizst a gyerekek.
Kedd
Sertéskarajt sütöttem hagymával és szalonnával. Egy másik serpenyőben félbe vágott kelbimbókat pirítottam, illetve készült még krumplipüré.
Ezen a héten is elkészítettem a
kedvenc tejberizsünket, ami úgy készül, hogy egy bögre rizst először egy bögre tejben elkezdek főzni. Beleszórok 1
csomag vaníliás cukrot és 2-3 kanál cukrot. Amikor felszívja a vizet, mindig annyi tejet
öntök hozzá, ami ellepi és időnként megkevergetve kis lángon főzöm. Amikor már
puha a rizs, a bögrében még egy adag tejet kikeverek fél csomag vaníliás
pudingporral. Hozzáöntöm és sűrűsödésig kevergetve főzöm. Ha van, akkor
isteni hozzá egy kis eper vagy málnalekvár.
A tejberizs elé szerettem volna valami tartalmas levest, azért bableves készült konzerv babból répával, paradicsomlével és virslivel. A recept ehhez hasonló: https://agifoz.blogspot.com/2009/11/mar-megint-bab.html
A gyerekek csak paradicsomlevest ettek, ők nem rajonganak a babért.
Brokkolikrémleves sajttal és túrós
tészta sok pörccel. Ez nálunk kifejezetten gyerekbarát ebédnek számít.
A brokkolikrémleveshez egy csomag fagyasztott brokkolit egy póréhagymával és egy kisebb
krumplival puhára főzök. Két-három kanál tejföllel simára turmixolom és
rengeteg reszelt sajttal esszük.
Kukoricakrémleves - egész héten ez volt a legnagyobb kedvencem!
Sertéscsíkok mondjuk azt, hogy lecsósan. Kaliforniai paprikával, hagymával, fokhagymával főzve-pirítva. Hozzá pedig fagyasztott (és persze sütőben megsütött) krokett.
Szombat
A változatosság kedvéért sertéskaraj... Ezúttal sütőbe pakoltam, a tetejére szeletelt hagyma, negyedelt krumpli és pár szelet alma került. 1,5 órát sütöttem 200 fokon.
Vasárnap
Ma anyósom isteni klasszikus vasárnapi ebédjét élvezhettük, természetesen szigorúan érintkezés-mentes szállítással, vagyis ők kitették az ajtó elé, mi pedig elhoztuk.
Szóval volt igazi húsleves grízgaluskával, rántott csirkemell, krumplipürével
és káposztasalátával. Végül pedig még réteges puding is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése