Szálka Bisztró Halétterem, Aszófő

Elég volt egy jól elhelyezett pici fekete reklámtábla a 71-es út mentén, hogy felkeltse az érdeklődésünket: Halétterem!



Végre! Ugyanis a Balaton környékén pont halat, jó helyi halat enni a legnehezebb. Ha hekk helyett valami mást is szeretnénk, már keresgélni, kutatni kell.

A Szálka Bisztróban sem balatoni halat kapunk, hiszen azt tilos halászni, hanem környékbeli haltenyészetekben, ellenőrzött körülmények között nevelt halak húsát.



A hely modern, de barátságos, a vendégek természetesen a teraszt választják a langyosabb nyári estéken. Nincs túl sok hely, így érdemes lehet előre foglalni vagy még 7 óra előtt érkezni.
Egyébként pont annyira új, hogy értékeljük a minőséget, de közben barátságos és kényelmes is, hogy jól is érezzük magunkat.

Az étlap egy oldalas, ami már önmagában bizalomgerjesztő nálam. Minden pénteken változik: egyszóval extrán szezonális.

Persze vannak olyan állandó szereplők, mint a haltöpörtyű, ami azonnal jelesre vizsgázott nálunk. Mindenkinek ízlett, már-már jól is lehet vele lakni.



A leveseket a sárgabarack krémleves képviselte, amiben szerintem semmi más nem volt, mint színtiszta gyümölcs. Egy kis tökmag töret tette még izgalmasabbá. 




A gyerekek egy-egy egészben sült pisztrángot ettek, ez nekik már ismerős íz, így szívesen fogyasztották. Mi pedig örültünk, hogy találtunk nekik olyan egyszerű ételt, amivel jól tudtuk őket laktatni. Van egyébként csirkemell is, ha minden kötél szakad. 

Mi is pisztrángra szavaztunk, csak épp más változatokban. 


A füstölt pisztráng hideg, és savanykás, kapribogyós tészta jár hozzá. Frissítő, igazi nyári fogás.


A lazacpisztráng viszont rókagombás tésztán érkezik, krémes, dúsan tejszínes és nagyon harmonikus. 


A halak miatt mentünk és jókat is kaptunk minden tányéron, de az igazi nagy meglepetés nekem a sült túrógombóc volt: fahéjas tejfölben és meggymártásban érkezett és teljesen elvarázsolt. Remélem ez is az étlap állandó szereplője marad. 



Kóla természetesen nincs, de az almás-uborkás limonádé helyett ki akarna azt inni? És természetesen van sima limonádé, bodzaszörp meg málnaszörp a gyerekeknek. Fröccs a felnőtteknek. 


Nincsenek megjegyzések: