Kemenes Cukrászda és Bisztró, Vámház körút 9.

Egy magyar cég, ami csak 2011-ben indult és már a 3. cukrászdáját nyitja. 3 nő, akik a történet mögött állnak: egy anya és két lánya. És rengeteg isteni sütemény. Ez röviden a Kemenes története. 



A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső önálló cukrászdáját, Biatorbányon. Elhivatottságuk és odaadó figyelmük a garancia arra, hogy az új, Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz. A hely Klapka György által várt híressé, sokáig üresen állt, de hamarosan újra élettel telik meg. Itt nyitott meg ugyanis a legújabb Kemenes Cukrászda és Bisztró.



A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból.A házias sütemények mellett meleg ebéddel is várják a betévedő vendégeket, a környéken élő és dolgozó emberektől a turistákig.



A legújabb cukrászda dizájnja egészen lenyűgöző: sok-sok természetes felület, asztallapba rejtett uszadékba és hatalmas leveles növények ölelnek körbe. A belső tér kényelmes és hívogató, a falakat borító grafikák pedig azonnal Instára kívánkoznak.






A sütik a szokásos, „kérek még” színvonalat hozzák. Van az én kedvencem is, a citromos kosárka, amit mindenképpen meg kell kóstolni mindenkinek. A lisztmentes kókuszos-csokis szelet is maga a tökély, de egyébként bármelyik csokis finomságot bátran ajánlom!





A sósak közül legjobban a sajtos rolónak örültem, ami majdnem tökéletesen a gyerekkorom óta keresett ízre és állagra emlékeztet. Mondjuk pogácsából is haza kell vinni 10-20 dekákat, hiszen ki tudja mikor jut az ember lánya megint ilyen finomságokhoz.




Ami újdonság lesz itt, az a Bisztró rész. Ígéretes saláták és napi menü is várja a betévedőket. De egy könnyű délutáni csevegéshez a kence válogatás is jó hátteret biztosíthat.



Azt hiszem bátran állíthatom: nem tudok elképzelni jobb hasznosítást ennek az üzlethelyiségnek, mint ami ténylegesen történt vele. 

A cukrászda weboldala: http://kemenescukraszat.hu/

Nincsenek megjegyzések: