Gourmet Fesztivál, 2018


Eddig valahogy sohasem sikerült, na de az idén! Végre minden összeállt és pár órára belekóstoltunk a Gourmet Fesztivál forgatagába. 


Nem igazán készültünk fel, nem volt lista meg terv. Ott és azt kóstoltunk, ami éppen szimpatikusnak bizonyult. 



A Balatonszemesi Kistücsök jött velünk először szembe. Kenyérgombóc nyurgaponttyal és sóska szósszal állt a táblán, amit rögtön meg is kóstoltunk. És ezzel egy képen a Gusteau Kulináris élményműhelyből pedig a Füstölt mangalicaszűz, céklák, kecskesajtgombóc, rozskenyér nevű alkotás. 


Wang mesternél lakmároztunk be csak úgy istenigazából: húsos tésztabatyu, párolt marha és pekingi kacsa. Mind picit csípős volt és mind fantasztikusan ízletes. 


Ha már felbukkant, muszáj volt egy kis osztrigát is kóstolni. Mivel én nem vagyok ezzel a csemegével valami jó viszonyban, el kell hinnem a drágámnak, hogy isteni volt. 



Esca Studio Restaurant Green Eggben grillezte a vörös tonhalat és mellé spárga, eper és uborka társult valami mennyei citromos öntettel összefogva. 


A Franziska energiagolyóit már ezerszer láttam a közösségi médiában, így tényleg ideje volt megkóstolni. Nekem a pisztáciás ízlett nagyon, a drágámnak pedig a citromos. 


Az A Table! a szokás kínálatától eltérő sütikkel készült. A csokitorták is irtó csábítóak voltak, de ezek a pici, krémes képviselőfánkok lenyűgöztek. A képen egy maracujás-gyömbéres változat látható kettéharapva :)

Jövőre még üresebb bendővel, előzetes tervvel érkezünk majd!

Nincsenek megjegyzések: