Kapros-tejfölös zöldbableves

Nagy tavasz, nagyon könnyű és pont eléggé savanykás. És meglepően egyszerűen készül, tényleg.

Ez az elkészítési mód nem valami rafinált, a tejföl nem is lesz teljesen bársonyos, de nekem pont megfelel egy gyors, hétköznapi leveshez.



4 adaghoz: 400 g fagyasztott zöldbab, 2 répa, 1 kis fej hagyma, 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, 2 kanál tejföl, 1 kanál almaecet, 1 kiskanál kapor, só, bors.

Elkészítése:
A zöldbabot, ami inkább sárga színű, a konyhapulton hagytam felolvadni.
A répát megpucoltam és felkarikáztam.
A hagymát apróra kockáztam.

A vajon megpirítottam a hagymát, megszórtam a liszttel és pár percig kevergettem. Hozzáadtam a többi zöldséget és felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam, borsoztam. A kaprot, ha szárított, már most hozzá lehet adni, a frisset inkább csak a végén.
Amikor puhára főtt a zöldség, lehúztam tűzről. Belekevertem a tejfölt, majd az ecetet is. Nem akartam, hogy túl savanyú legyen, de nekem így pont kellemes. 

Nincsenek megjegyzések: