Ismét itt az év legizgalmasabb sütis eseménye: az elárverezett
sütikkel ezúttal is egy nagyszerű kezdeményezést segítünk.
A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan
beteg gyerekek és családtagjaik számára szervez élményterápiás programokat
nyári táborok, évközi klubok és családi hétvégék formájában. A daganatos,
cukorbeteg, krónikus izületi gyulladással vagy Crohn betegséggel élő gyermekek
számára szervezett, ingyenes terápiás programok célja a gyerekek önmagukba és
egymásba vetett hitének erősítése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése. Az
élményterápia célja: a gyerekek számára minden tevékenységgel sikerélményt
nyújtani, pozitív befolyást gyakorolva ezzel az önértékelésükre.
Licitálni itt tudsz a sütimre, vagy akár egy másikra, ha megtetszik: http://segitsuti.hu/sutiarveres/licitekhttp://segitsuti.hu/sutiarveres/licitek
Idén egy nagyon vidám, színes sütivel készültem. Remélem árad belőle az
életigenlés és jókedv, amit sugallni szerettem volna. Használtam némi
ételszínezéket, mert idén valahogy több árnyalatra vágytam, mint a szokásos
süti színek. Azért az ízeket sem spóroltam ki: a citromhéj, málna és mandula
némi vaníliával elég jó és illatos összhangot alkot.
Mandulás konfetti keksz málnás-citromos krémmel
A kekszhez:
15 dkg mandulaliszt, 15 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás
sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 30 g színes tortadara.
Elkészítése: Hideg kézzel összegyúrtam a liszteket, porcukrot és
felkockázott vajat. Amikor összeállt, hozzáadtam, belegyúrtam a tojások
sárgáját. Végül belenyomkodtam, gyúrtam-hajtogattam a tortadarát is.
Hosszúkás hengerré formázom. Fóliába csomagolva legalább 1 órán keresztül
pihentettem a hűtőben. Nem árt neki az sem, ha egy éjszakát várakozik.
Amikor kiveszem a hűtőből, általában jégtömb keménységű, viszont pont ezért jól vágható. Bizony nem kinyújtom és szaggatom a sütit, hanem szép vékony (olyan fél centis) karikákat vágok belőle.
170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsül. Nem kell túl
pirosra sütni, szép halvány színűen is jó már.
A krémhez:
250 g mascarpone, 100 g fehér csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 csepp
ételfesték.
Elkészítése: A mascarpone sajtba belekevertem a vaníliás cukrot, 1 kanál
reszelt citromhéjat, majd az óvatosan megolvasztott fehér csokit. Végül
többfelé szedtem és tetszés szerint színeztem a krémeket.
Összeállítás:
A teljesen kihűtött kekszeket vékonyan megkentem málnalekvárral, majd a
színes krémmel. Végül picit rányomva tettem rá egy ugyanolyan
kekszréteget.
Korábbi segítsütijeim:
2016 Gyömbéres-citrusos csokitortácskák
2015 Csokoládés-kókuszos sütemény egzotikus mascapone habbal
2014 Kávés-fehércsokis diótorta
2013 Mandulás narancsos sütemény fehércsokis krémmel
2012 Chai illatú keksz és krém
2011 Mandulás tallér passiógyümölcsös krémmel
2010 Narancsos-marcipános tartlette
2009 Mandulás ropogós
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése