Répás keksz dióval és csokival

Nagyon-nagyon jó kis kesz lett ez is megint. Mondom én, hogy keksz-nagyhatalom vagyok :)

 


Hozzávalók: 10 dkg répa, 10 dkg dió, 10 dkg csoki, 10 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 5 deka vaj, 5 deka porcukor, 1 evőkanál fahéj, 1 tojás. Opcionális hozzávaló: 2 kiskanál homoktövis őrlemény.

Elkészítése: A répát lereszeltem. A diót és a csokit durvára vágtam.

A puha, szobahőmérsékletű vajat kikevertem a porcukorral. Hozzáadtam a lisztet és sütőport, illetve a tojást. Jól elkevertem. Ez után beleszórtam az összes többi hozzávalót és addig gyúrtam, dolgoztam, amíg egy ragacsos massza nem lett.
Két kanál segítségével sütőpapírra halmoztam a keksz-alapanyagot. Olyan 3-4 centi átmérőjű lapos kupacok készültek. Ebből a mennyiségből kb. 15 keksz lett.
15 percig sütöttem a 180 fokos sütőben.


Tejeskávéval, habos kakaóval az igazi uzsonna.

2 megjegyzés:

find time to chill írta...

Your blog is great ! You are making beautiful photos! <3

Ági, aki főz írta...

Thank you very much!