Saláta gyömbérrel, korianderrel és libahússal



Amolyan laza, vacsizós saláta ez. Téli csemege, sok fűszerrel, vérpezsdítő, enyhe csípősséggel. Langyosan-melegen a legjobb.

2 személyes adag.

1 nagy libamellet apróra csíkoztam és saját bőrének zsírjában jó ropogósra sütöttem. Félretettem.

Felkarikáztam 2 nagy répát, 1 póréhagymát, 1 piros kápia paprikát. Lereszeltem 3 gerezd fokhagymát és egy jó hüvelykujjnyi gyömbérdarabot.

A kacsa zsírján megpirítottam a répát, hagymát és paprikát. Ráöntöttem 1 dl cidert és hagytam, hogy nagy lángon gyorsan elpárologjon. Így pont jó roppanósak maradnak az zöldségek, de azért puhulnak is valamennyit.

A gyömbért és a fokhagymát nem főztem, csak hozzákevertem a forró zöldségekhez. Sóztam, borsoztam. Lehet hozzá löttyinteni egy kis szójaszószt is.
A hús is visszakerült és a tetejére tépkedtem egy jó adag koriander zöldet.

Nincsenek megjegyzések: