Ékszerdoboz Budaörsön: Antiklaedle

 
 
Jeges szélben, kavargó, jeges hópihék között keresgéltem Budaörsön a címet: Szabadság út 1. Az Antiklaedle nevű boltocskát igazából nem nehéz megtalálni, hiszen a portálja semmihez sem hasonlítható, jellegzetesen antikos. Le is mentettem nektek a képet a Facebookról, hogy könnyebben rátaláljatok, ha arra jártok.
 
Még be sem léptem, de már elfogott az a jóleső érzés, amit úgy keresek mindig mindenhol. Barátságos, hívogató, sőt csalogató hangulat. Finom berendezési tárgyak, régi szépségek ahová csak a tekintetem vetem. Mondhatni, csurig van pakolva ez a kis bolt. És hogy mivel? Egy tökéletes ízléssel összeválogatott gyűjteménnyel. Főleg edények, étkészletek találhatók a polcokon, de akár egy-egy bögre, csésze vagy tányér irányába is elcsábulhatunk.
A gyönyörűségek sora szinte végtelen, a kék-fehér porcelánoktól a már-már elcsépelt rózsamintákig, a kézzel festett cseresznyevirágoktól a kissé kopottas mosdótálig tényleg van itt minden. És persze üvegpoharak, lámpák, apróbb bútordarabok.
A plafonról csillárok lógnak, az egyik bájosan feldíszítve csészékkel és kanalakkal. Igazi varázslat ez, amit legszívesebben hazavinnék azonnal.

És hogy miért egy teli bögrét fotóztam nektek? Mert bizony itt nem csak vásárolgatni, hanem forró csokizni, kávézni is lehet. Sőt pár bonbon, süti felett beszélgetni is. Közben persze nem győzi az ember a fejét forgatni ide és oda, ezt is megcsodálni, arra is vetni egy pillantást. Nem túlzok, órákat lehet itt eltölteni, úgy hogy az ember észre sem veszi.
Közben Anita, a tulajdonos csak mesél-mesél, minden tárgyról tud mindent: eredetét, korát, hogy miért szép és miért kell feltétlenül hazavinni.

 

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon hangulatos bolt kivül-belül! Szerintem biztos hogy tudnék válogatni sok szép dolgot. Ez a kávés szett is nagyon szép. Talán már a fb. láttam is pár dolgot ott is megcsodáltam.

Ági, aki főz írta...

Érdemes oda kilátogatni!