Őszi köret



Mert hiába a csöpögős, nyúlós szürkeség, ebben az őszben is lehet csudajó dolgokat találni. Visszatér a sütőtök, aztán jön a sült gesztenye és persze ideje van a kacsa, liba fogyasztásának is.

A sütőtököt mostanában kilószámra esszük: csak úgy magába, klasszikusan, krémlevesnek vagy éppen ilyen köretnek elkészítve.

Sütőtököt, zellergumót, gombát, lilahagymát kockáztam 2-3 centis darabokra. Serpenyőben körbepiríottam, kortynyi borral 5 percig pároltam. Só, bors, kakukkfű és majoranna is került rá.

Hozzá egy kicsit talán túl rozéra sikeredett kacsamellet ettünk, de azért jó volt. Nagyon jó és nagyon gyors.

Azt is szeretem ebben a receptben, hogy végtelenségig variálható: kerülhet bele előfőzött, hámozott gesztenye, kelbimbó, répa, petrezselyemgyökér is. Minden egyes zöldség egy újabb lehetőséget rejt magában.
Ráadásul még úgy is készülhet, hogy az egészet egy tepsibe szórom, meglocsolom pár csepp balzsamecettel és 20 percig sütöm a forró sütőben.

2 megjegyzés:

cicukám írta...

Ez valami zseniális és nagyon finom lehetett! A látványtól korog a gyomrom, megyek is eszem egy kis könnyű vacsit:-))
cicukám

Ági, aki főz írta...

Jó, hogy újra itt vagy, cicukám!