Nos, ez a leves is a Szultán konyhájának folyományaként készült. Teljes egészében nem sikerült tartanom magam a recepthez, de azért egy igencsak jól sikerült darabról van szó. Nem ez az első, és persze nem is az utolsó lencseleves a blogomon, egyszerűen oda meg vissza vagyok a hüvelyesekért. Bab, lencse meg csicseriborsó - valahogy mindig hozzák a formájukat, ami nekem nagyon is megfelel.
1 kanál olajon megpirítottam 1 apróra kockázott hagymát és 2 gerezd fokhagymát. Hozzáadtam 2 evőkanál paradicsompürét, 1 kiskanál őrölt pirospaprikát. Felöntöttem 7-8 dl vízzel, beleszórtam kb. 10 deka vörös lencsét, 5 deka rizst. Fűszereztem kakukkfűvel, szárított mentával, sóval és borssal. Puhára főztem. A vége felé beleszórtam 5 deka bulgurt is.
A tányérra halmozott sűrű levest joghurttal és friss mentával koronáztam. Nekem ez a savanyú íz nagyon hiányzott volna belőle. A szakácskönyv pirospaprikával és szárított mentával elkevert vajjal locsolja meg a levest. Az se lehet annyira rossz egyébként.
8 megjegyzés:
Bizony a savanyú íz az kell! :) Bár mi citromlevet szoktunk fogyasztás előtt belecsavarni. Így próbáltad már? Hüvelyeseket én is imádom. Üdv: Elif
Nagyon finom lehet, már alapjáraton bejön a lencse
Én csak fél éve eszem lencsét,de ez szuper recept.
A másik felem nagy lencse rajongó,meglepem vele! Köszönöm a receptet!:)
Elif, a citrom nem jutott eszembe, pedig annyira magától értetődő! Köszi!
Bianka, Réka, lencsére fel!
MI is citrommal esszük, a kedvenc leveseim egyike! Meg is főzöm! :-D
amíg volt a Noa Grill (podmaniczki-körút), hetente ettem náluk, fokhagymás stanglival, jó volt :)
citrom, persze, adtak hozzá külön...
Na, már Tőled is gyűlnek a megfőzendő ételek... Ezt is felvettem a listára, isteni lehet! :)
próba
Megjegyzés küldése