Ha már hóesés, akkor egy kis téli nassolnivaló. Az utolsó sütőtökszállítmányok egyikéből készült. Ez amúgy egy igencsak univerzális recept, az alapokat (vaj, liszt, tojás) szinte bármilyen gyümölccsel, magokkal, fűszerekkel ki lehet egészíteni. A csokidarabkás is mindig nagy sikert arat... És kifejezetten jól működik tejmentes, pálmaolaj alapú margarinnal is.
Mi került a 20 kis darabhoz elegendő adagba? 10 deka puha vaj (vagy tejmentes margarin), 20 deka liszt, 1 kiskanál sütőpor, 5 deka darált dió, 4 evőkanál méz, 10 deka sült sütőtök, 1 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj.
Hogyan készült? A száraz és nedves hozzávalókat külön-külön kikevertem, majd vegyítettem egymással. Kiskanálnyi gombócokat formáztam a masszából, 180 fokon sütöttem kb. negyed órán keresztül.
Száraz, de nem ropogós, érződik a dió és a fahéj, de sütőtök csak a színét adja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése