Jin és jang: Tavaszi tekercs télen

Tele

Végre nekiduráltam magam, hogy felhasználjam a szokás szerint hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás során beszerzett rizstészta-lapokat. Ezek az átlátszó korongok nem igényelnek főzést, csupán forró vízbe kell mártogatni őket. Valami könnyed, zöldséges tölteléket szoktak belepakolni, én is így tettem minden kezem ügyéb kerülő cuccal.

Tavaszi tekercs télen

Mi kell hozzá? 10-12 rizstészta-lap, 1 répa, 2-3 levél kelkáposzta, fél vastag húsú paprika, 3-4 szál újhagyma, maréknyi koktélrák, 1 evőkanál olívaolaj, szójaszósz.

Hogyan készül? A zöldségek mindegyikét lehetőleg egyforma méretű, gyufaszálra emlékeztető formára vágtam. Az se baj, ha kicsit vastagabbak, de a reszelőt ezúttal igénybe venni nem ér!

A zöldségeket olívaolajon amolyan roppanósan puhára sütöttem, a koktélrákkal együtt. A tésztalapokat félbe hajtva mártogattam forró vízbe, éppen csak annyira forróba, amennyit a kezem még elbírt. Így duplán jobban elbírták a tölteléket, amit belecsavartam.

Ezt a finomságot azonnyomban, szójaszószba mártogatva kell fogyasztani, úgy langyoskásan. Ha állni hagyjuk a tészta visszakeményedik.

Nincsenek megjegyzések: