Brownie


Nos, be kell vallanom nem érdemelném ki SJ legnagyobb rajongójának címét. Sőt, néha kifejezetten irritál a hölgy, de az elején megkaptam a zöld és a piros szakácskönyvét is, ajándékba.
A Gyorsan valami finomat! könyvet azért kaptam elő vasárnap délután, mert vészesen közeledett az az időpont, amikor régen látott családi barátok rátenyerelnek a csöngőre. Így aztán tényleg gyorsan kellett valami finomat összehoznom. Ha süti, akkor legyen csokis. Jó alaposan csokis. A Brownie pedig megfelel ennek a kitételnek. Ráadásul legalább olyan gyorsan elfogyott, mint amilyen gyorsan elkészült.
Mi kell hozzá? 10 deka étcsokoládé, 10 deka liszt, 10 deka cukor, 2 deka kakaópor, fél teáskanál sütőpor, 2 teáskanál neszkávé, 2 tojás, 1 dl olaj, vaj a forma kikenéséhez.
Hogyan készül? A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát pedig a vajjal kikenjük. A csokit apróra kockázzuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és sütőport. A neszkávét egy evőkanálnyi vízben feloldjuk, kézi habverővel simára keverjük az olajjal és a tojásokkal. A két részt összeforgatjuk, az alig kenhető tésztát belesimítjuk a tortaformába, betoljuk a sütőbe és 20 perc alatt megsütjük.
Nekem úgy tűnt, hogy melegen a legjobb, némi tejszínhabbal megkoronázva. Természetesen némi habos kakaóval. Na jó, teával.

Nincsenek megjegyzések: