A tegnapi ebéd igencsak jól sikerült, ezért most megéneklem.
Mi kell hozzá: 50 dkg hátszín (de lehet combhús is), mustár, 1 evokanál vaj, 1 dl fehérbor, só, bors, 20 dkg gomba, 5-6 darab savanyú uborka, 1 dl tejszín, 4 evokanál ketchup.
Elkészítése: A húst fel csíkozzuk, mustárral bekenjük és órákra a frizsibe számuzzük pácolódni. A vajon megpároljuk a húst kicsit megkapatjuk. Felöntjük a borral, megfuszerezzük. Fedo alatt addig fozzük, amíg a hús megpuhul. Ez akár egy órát is igénybe vehet, nem kell izgulni, elobb-utóbb puha lesz. Ha a bor teljesen elpárologna, némi vízzel pótolhatjuk, de ne tocsogjon. A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk. Körülbelül félidonél adjuk hozzá a húshoz, hogy együtt párolódjanak. Végül a megpuhult húshoz adjuk a fél centi széles csíkokra metélt uborkát, hozzákeverjük a tejszínt és a ketchupot és még egyszer összeforraljuk. Az egész kellemesen savanykás, mégis krémes ragu lesz. Rizzsel, krumplipürével vagy egyszeruen kenyérrel tunkolva is isteni.
Mi kell hozzá: 50 dkg hátszín (de lehet combhús is), mustár, 1 evokanál vaj, 1 dl fehérbor, só, bors, 20 dkg gomba, 5-6 darab savanyú uborka, 1 dl tejszín, 4 evokanál ketchup.
Elkészítése: A húst fel csíkozzuk, mustárral bekenjük és órákra a frizsibe számuzzük pácolódni. A vajon megpároljuk a húst kicsit megkapatjuk. Felöntjük a borral, megfuszerezzük. Fedo alatt addig fozzük, amíg a hús megpuhul. Ez akár egy órát is igénybe vehet, nem kell izgulni, elobb-utóbb puha lesz. Ha a bor teljesen elpárologna, némi vízzel pótolhatjuk, de ne tocsogjon. A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk. Körülbelül félidonél adjuk hozzá a húshoz, hogy együtt párolódjanak. Végül a megpuhult húshoz adjuk a fél centi széles csíkokra metélt uborkát, hozzákeverjük a tejszínt és a ketchupot és még egyszer összeforraljuk. Az egész kellemesen savanykás, mégis krémes ragu lesz. Rizzsel, krumplipürével vagy egyszeruen kenyérrel tunkolva is isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése