Egyik este itt voltak a barátaink, de nem akartam főzőcskézni, meg három fogásos zabálást csapni, hanem csak salátákat kevertem, ami szemmel láthatólag teszett is mindenkinek. A személyes kedvencem a következő:
Almás zellersaláta
Mi kell hozzá? 2 alma, 1 közepes zeller, 10 dkg pulykasonka, 1 dl majonéz, 1 citrom leve, bors, szerecsendió.
Hogyan készül? A citrom levét egy tálba facsarjuk. Az almát hámozás nélkül, a magház eltávolítása után falatnyira csíkozzuk. Belekeverjük a citromlébe, hogy ne barnuljon meg. A zellert az almához hasonló méretűre vagdossuk, de ezt előtte meg is kell hámozni. A pulykasonkát szintén csíkokra metéljük és hozzáadjuk az almához és zellerhez. Minél kisebbek a csíkok, annál jobban átjárják egymást az ízek. Ezután kerül rá a majonéz és a fűszerek, majd az egész salátát még egyszer alaposan átkeverjük. Kicsit meg is sózhatjuk és az íze talán másnap reggel lesz a legfinomabb.
Almás zellersaláta
Mi kell hozzá? 2 alma, 1 közepes zeller, 10 dkg pulykasonka, 1 dl majonéz, 1 citrom leve, bors, szerecsendió.
Hogyan készül? A citrom levét egy tálba facsarjuk. Az almát hámozás nélkül, a magház eltávolítása után falatnyira csíkozzuk. Belekeverjük a citromlébe, hogy ne barnuljon meg. A zellert az almához hasonló méretűre vagdossuk, de ezt előtte meg is kell hámozni. A pulykasonkát szintén csíkokra metéljük és hozzáadjuk az almához és zellerhez. Minél kisebbek a csíkok, annál jobban átjárják egymást az ízek. Ezután kerül rá a majonéz és a fűszerek, majd az egész salátát még egyszer alaposan átkeverjük. Kicsit meg is sózhatjuk és az íze talán másnap reggel lesz a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése