Egy kis hús, egy kis zöldség, amelyből nagy rakást rakunk. Egyszerűen, gyorsan összekeverjük, egymásra pakoljuk a hozzávalókat, aztán egy-két órára betoljuk a sütőbe. Akár meg is feledkezhetünk róla. Az egytálételek készítése nem ördöngösség, és annak, aki sok kosztost táplál a legnagyobb segítség.
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 20 dkg kolbász, 4 kemény tojás, 2 friss tojás, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: A hozzávalókat felkarikázzuk, egy tűzálló tálban egymásra rétegezzük. Alul-felül krumpli legyen, mert ez szépen elfedi és összetartja az ételt. Minden réteget meglocsolunk tojás-tejföl keverékkel. A rakott krumplit fél órán keresztül forró sütőben sütjük. Ez idő alatt a tojásos-tejfölös keverék megdermed és összefogja a „rakást”. A kolbász ízei, piros zsírja pedig kiolvad és csodálatosan ízessé varázsolja az étkünket.
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 20 dkg kolbász, 4 kemény tojás, 2 friss tojás, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: A hozzávalókat felkarikázzuk, egy tűzálló tálban egymásra rétegezzük. Alul-felül krumpli legyen, mert ez szépen elfedi és összetartja az ételt. Minden réteget meglocsolunk tojás-tejföl keverékkel. A rakott krumplit fél órán keresztül forró sütőben sütjük. Ez idő alatt a tojásos-tejfölös keverék megdermed és összefogja a „rakást”. A kolbász ízei, piros zsírja pedig kiolvad és csodálatosan ízessé varázsolja az étkünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése