Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, hogy felköszöntöttetek a névnapomon. Nekem valahogy ez nem olyan fontos ünnep, otthon inkább a szülinapot ültük meg. Tegnap este újabb Cézar saláta estét tartottunk, úgyhogy annak a receptjét inkább nem írom le.
Viszont ma a rántott husihoz egy tökéletes sárgarépa főzeléket alkottam. Kéretik nem fintorogni. Nekem ízlik. A répa kellemesen megőrzi állagát, édeskés, de mégis friss ízét.
Sárgarépa főzelék
Hozzávalók: 1 kg fiatal sárgarépa, kevés olaj, cukor, só, bors, szerecsendió, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, karikákra gyaluljuk. Egy lábosban kevés olajat forrósítunk, ezen pároljuk cukor és só hozzáadásával a répakarikákat. Ha már kezd megpuhulni, a tej és a liszt keverékével besűrítjük. Miután a főzelékünk jól kiforrt, hozzáadjuk a tejszínt is. Frissen őrölt borssal, szerecsen dióval ízesítjük.
Viszont ma a rántott husihoz egy tökéletes sárgarépa főzeléket alkottam. Kéretik nem fintorogni. Nekem ízlik. A répa kellemesen megőrzi állagát, édeskés, de mégis friss ízét.
Sárgarépa főzelék
Hozzávalók: 1 kg fiatal sárgarépa, kevés olaj, cukor, só, bors, szerecsendió, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, karikákra gyaluljuk. Egy lábosban kevés olajat forrósítunk, ezen pároljuk cukor és só hozzáadásával a répakarikákat. Ha már kezd megpuhulni, a tej és a liszt keverékével besűrítjük. Miután a főzelékünk jól kiforrt, hozzáadjuk a tejszínt is. Frissen őrölt borssal, szerecsen dióval ízesítjük.
1 megjegyzés:
jó a blogfejléced!!!!
Megjegyzés küldése