Karácsonyi gesztenyés krémleves



Ez volt a karácsonyi vacsoránk legtökéletesebb fogása. Egyszerűen mennyei. Ahhoz képest pedig, hogy milyen jó, meglepően egyszerű elkészíteni. Tényleg csak néhány jól megválasztott hozzávalóra van szükség. Külön plusz pont, hogy semmiféle lisztes rántást, sűrítést, krumplis trükközést sem igényelt.

FONTOS! Az ízesített, cukrozott gesztenyemassza ehhez a recepthez nem jó. Ez alapvetően egy sós leves, tehát a mű rumaromás íz nem illik hozzá.

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kanál libazsír, 1 nagy póréhagyma, 1 alma, 2 dl almabor (cider), 6 dl leszűrt húsleves (vagy zöldség alaplé), 250 g teljesen natúr gesztenyemassza, 2 dl tejföl, 1 kiskanál szárított tárkony. Só, bors, ízlés szerint.

Elkészítése:

A hagymát felkarikáztam. Libazsíron pároltam, felöntöttem az almaborral és elforraltam az alkoholtartalmát.

Az almát megpucoltam és durván feldaraboltam. Tárkonnyal fűszereztem. A leveshez adtam, felöntöttem a húslevessel és puhára főztem benne a hagymát, almát.

A levest jó alaposan leturmixoltam. Belemorzsoltam a gesztenyét, hozzáadtam a tejfölt és újra átturmixoltam. Ha túl sűrű, akkor vízzel lehet lazítani. Illetve itt érdemes kóstolni és még egyszer fűszerezni.

Kiszúróformával magos kenyerekből formákat vágtam ki, és ezekkel díszítettem a levesünket.

Nincsenek megjegyzések: