Sült kolbász másként


Egy 2008-as Delicious magazinból jött az ötlet. Meg kell mondjam, egészen isteni így elkészítve a jó öreg debreceni.

A család kapacitásának megfelelő mennyiségű sütni való kolbászt a tepsibe pakol az ember. Kicsit meg is szurkáltam, hogy ne robbanjon. Alá került 1-2 dl vörösbor, mellé pedig jó két marék koktélparadicsom, 2-3 kisebb vöröshagyma felnegyedelve. 1 szép kövér kaliforniai paprikát is feldaraboltam, az is ment mellé, ahogy pár fokhagyma gerezd is. Az egészet jól megsütöttem, maximum fél órára van szüksége a jó forró sütőben.

Aztán már csak néhány komolyabb szelet kenyérre van szükség a tunkoláshoz, illetve egy megkopasztani való bazsalikom bokorra, ugyanis isteni a forró cuccoshoz hozzátépkedni pár illatos levelet, ami épp csak egy kicsit fonnyad meg a hőtől, de csuda plusz ízt ad az egésznek.

4 megjegyzés:

Beatbull írta...

Ez a sütés után összeálló lé nagyon jól hangzik már pusztán az összetevők alapján is! ;)

Seafalcon írta...

Há' mér nem a fehérje nap előtt posztoltad? :)
Klassz lesz legközelebb is!

Névtelen írta...

Beatbull, nos igen, elég jó.

Seafalcon, lesz még fehérjenap, ha jól sejtem.

Kata írta...

Hát ez nagyon teccik!:))