A legjobb bulikajaImádom, egyszerűen imádom! Bármennyit meg tudnék belőle enni és úgy vettem észre ezzel mások is így vannak. Elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, csak sok türelem és maszattűrési képesség szükséges hozzá.

A múltkor 8 emberre 70 dkg csirkemájat vettem, meg 20 dkg nagyon vékonyra szelt bacont. A májakat darabonként 3-4 csíkra vágtam és mindegyiket fél-fél szalonnába tekertem. Tepsibe rakosgattam őket egymás mellé és kb 20-25 perc alatt pirosra sütöttem őket a sütőben.

Mivel maradt pár csík szalonna, fogtam egy csomag aszalt szilvát, mindegyik szilva közepébe füstölt sajtot dugdostam és azt is szalonnába tekertem. Szintén megsütöttem.

Az a jó, hogy nem kell forrón enni, langyoskásan is isteni.

Készült mellé lilahagyma lekvár is, de arról majd máskor. (Bár igazából csak rengeteg lilahagyma, 1 kanál cukor, kevés só és 2 dl vöröbor kell hozzá.)

3 megjegyzés:

4Gyerek írta...

megyek hozzád bulizni.
jó?

Tálaló írta...

Mi is imádjuk:)))
Aszalt szilvát még nem tekertem baconba,de kipróbálom.Ó...csurog a nyálam.

Vesta írta...

De szeretem én is így az aszalt szilvát! És mindig eszembe jut róla Szőke András, mikor a vacsoracsatában a pálinkás poharat körbetekerte a szalonnával, mondván, hogy baconbe göngyölt szilva :))