10+ recept átolvasása után arra jutottam, hogy a neve nem a görög eredetre, hanem a görögdinnye kötelező jelenlétére utal. Eddig nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire jó, de valahogy tökéletes: hideg is, édes is, gyümölcs is. Hetente fogom csinálni, csak annyit ígérhetek.
A görögdinnye kötelező elem, plusz valami gyümölcslé és tejszín. A többi gyümölcs kedv szerint variálható: a nektarin, sárgabarack, málna, ribizli, sárgadinnye mind jól szerepelhetnek.
Belevalók az én változatomba (2-4 emberke részére): 6 dl almalé, 1 dl tejszín, 1 nagyobb szelet dinnye, 2 nektarin (kopaszbarack), 15 deka magozott meggy, 1 kiskanál fahéj.
Elkészítése: A gyümölcsöket - már amelyiket kellett - értelem szerint megtisztítottam, kimagoztam, stb. Mindent apróra kockáztam, hogy kisebbek legyenek, mint a meggyszem.
Először összekevertem az almalét, tejszínt, fahéjat. Én cukrot egyáltalán nem tettem bele - így is finom. Beleszórtam a gyümölcsöket és jól behűtöttem.
A drágám úgy fél litert fogyasztott el belőle egy ültő helyében, de én se nagyon maradtam le az adag elpusztításában.
4 megjegyzés:
Nekem is ma jutott eszembe, igazi kánikulai munkahelyi ebéd nálam!
:-)
Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a tejszín az habtejszín?
Üdv, Kitti
Igen, habtejszín, amit fel is lehet verni habnak.
A főzőtejszínt nem igazán szeretem az ilyen ételekbe, csak ha főzött mártást készítek, akkor használom.
Megjegyzés küldése