"Görög" gyümölcsleves



10+ recept átolvasása után arra jutottam, hogy a neve nem a görög eredetre, hanem a görögdinnye kötelező jelenlétére utal. Eddig nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire jó, de valahogy tökéletes: hideg is, édes is, gyümölcs is. Hetente fogom csinálni, csak annyit ígérhetek.

A görögdinnye kötelező elem, plusz valami gyümölcslé és tejszín. A többi gyümölcs kedv szerint variálható: a nektarin, sárgabarack, málna, ribizli, sárgadinnye mind jól szerepelhetnek.

Belevalók az én változatomba (2-4 emberke részére): 6 dl almalé, 1 dl tejszín, 1 nagyobb szelet dinnye, 2 nektarin (kopaszbarack), 15 deka magozott meggy, 1 kiskanál fahéj.

Elkészítése: A gyümölcsöket - már amelyiket kellett - értelem szerint megtisztítottam, kimagoztam, stb. Mindent apróra kockáztam, hogy kisebbek legyenek, mint a meggyszem.
Először összekevertem az almalét, tejszínt, fahéjat. Én cukrot egyáltalán nem tettem bele - így is finom. Beleszórtam a gyümölcsöket és jól behűtöttem.

A drágám úgy fél litert fogyasztott el belőle egy ültő helyében, de én se nagyon maradtam le az adag elpusztításában.

4 megjegyzés:

Kata írta...

Nekem is ma jutott eszembe, igazi kánikulai munkahelyi ebéd nálam!

Ági, aki főz írta...

:-)

Névtelen írta...

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a tejszín az habtejszín?
Üdv, Kitti

Ági, aki főz írta...

Igen, habtejszín, amit fel is lehet verni habnak.

A főzőtejszínt nem igazán szeretem az ilyen ételekbe, csak ha főzött mártást készítek, akkor használom.