De ez most nem egy szokásos konyhai baleset volt és nem konkrétan a medált csempészte valamelyik gyerek a sütőmbe, hanem kipróbáltam, hogy néznének ki Panyi Zsuzsi által egymás mellé álmodott színek süti formájában.
Narancsos és marcipános segítsüti
A töltelék: 6 kanál narancslekvár.
A sült krém: 80 g finomra őrölt mandula, 80 g marcipán, 2 tojás, 1 csapott kanál étkezési keményítő (Gustin), 20 g porcukor, 2 dl tejszín,1 kanál narancslikőr.
Ökörpofa helyett borjúpofa
Marsbéli menü
Anyavállalat szavazás
Mit készíthetünk el rövid idő alatt?
Kókuszbundás hal, mángold
Sült káposzta
Könyvbemutató Szabadkán
Vajalja
Sugar! Shop 2.
Káposztás buci
Sütőtök krémleves
Sült fokhagymás krumplipüré
Kókuszos, lime-os tartlette
Szezámos tofu
Rákleves, alias chowder
Nem hagyom magam
Csokoládiában jártam
Parmezános keksz
Csicseriborsó-rukkola saláta
Húsgombócok paradicsomszószban sütve
Diós-almás pite
Spenóttal, datolyával töltött csirke
Húsos rolád - nagyi receptje
A töltelékhez ledaráljuk a sült húst, a hagymát pedig apróra vágjuk. Kanálnyi olajon megdinszteljük a hagymát, hozzákeverjük a darált húst és belereszelünk egy gerezd fokhagymát is. Kevés borssal, sóval ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és a tejfölt. Ezzel a keverékkel töltjük meg a feltekert tésztát. Tálalás előtt a roládot visszadugjuk a sütőbe, vajdarabkákkal a tetején, hogy ki nem száradjon. Sajtot reszelünk és a felszeletelt roládot ezzel is megszórjuk.
Kockacukornyi meglepetés
Ismét könyvbemutató
Villa-interjú a Marsbéli boltosokkal
Ezúttal Révai Júliával, a Marsbéli Bolt étel házhoz szállító cég egyik létrehozójával beszélgettem. Miután jó alaposan megkóstoltam az ételeiket, úgy gondoltam, lenne hozzájuk pár érdekes kérdésem is. Ezúttal is lesz nyereményjáték, a kérdésért az interjú végére kell lapozni.
Júlia a villáiról ezt mesélte: "Nekem sajnos, vagy nem sajnos, nincsen külön a szívemhez nőtt villám, viszont van szépérzékem, és a saját fotóimat nem tartom szépeknek, ezért a látszatát is elkerülném
Miért Marsbéli?
Ez még a tavalyi hasonló jellegű kezdeményezésemből öröklött név, amit nem szívesen magyarázok, mert mondhatnám, hogy mert nincs még egy ilyen, vagy mert ott még miden tiszta, nincs E betű, de a lényege valójában, hogy akár tetszik, akár nem, megjegyzed. Nem kezded kapisgálni az emlékezetedben, hogy hogyishívják, bio-gasztro-zöld-food-mediterrán vagy akármi, hanem Marsbéli.
Megéri? Nem elsősorban pénzügyi szempontból kérdezem, hanem, hogy megéri-e a sok belefektetett energia, kreativitás, idő…
Amiért megéri, hogy az a kevés vevőnk, aki megmarad/van tényleg imád minket, mindenkit névről ismerek, napi kapcsolatban vagyok velük, ha elrontok valamit, azt is megbeszélhetjük. Ez egy jó munkakörnyezet, egyébként még az elején vagyunk, sok munka kell… de az ilyen kezdeményezések, mint például a tiéd, sokat lendít rajtunk.
Miért blogokról származik a legtöbb receptetek? Biztos vagyok benne, hogy rengeteg saját jó receptetek is van.
Nemcsak blogokról vesszük a recepteket, ezek amolyan kölcsönhetek, mindenki szereti őket, legalább a főzni szerető olvasóink/vevőink megismerhetnek jó kis receptlelőhelyeket. Egyébként nem vagyunk szakácsok, sem vendéglátósok, talán ez az egyik legnagyobb előnyünk, hanem ugyanolyan hobbifőzök, mint sokatok, csak gondoltunk egy nagyot, és megpróbáljuk ezeket a tuti jó kis recepteket meg a saját kedvenceinket (amik többsége szintén kedvenc és egyre bővülő szakácskönyvgyűjteményeink termése) megfőzve kínálni. Röviden: a rést ott láttuk, hogy jó étterembe menni már sok helyre lehet, de ezen kívül csak az otthonfőzés marad elfogadható minőségben, ha valaki olcsóbban szeretne jót enni a munkahelyén vagy otthon, azt a Marsbéli Boltban teheti meg.
A nyeremény pedig egy üveg házi narancslekvár, amit azonban egyelőre csak budapestiek számára tudnak eljuttatni. Ezért cserébe pedig írjátok meg, kinek a szavajárását idézzük: „Mert az élet értelme nem feltétlenül a munka, hanem például a méz.” A válaszok csütörtök reggelig jöhetnek, aztán sorsolunk.
Sorsoltunk. A nyertes Nilla Borbála! Kérlek vedd fel velem vagy a Marsbéliekkel a kapcsolatot cím egyeztetés céljából!