A tökéletes reggelizőhely nyomában...
Mirelle mutatta meg nekem a Csillaghegyi Megállót, ahol röpke két órás beszélgetés keretében alaposan megkóstoltuk a reggelizési lehetőségeket.
Nekem nagy kedvencem a délelőtti beszélgetős tali, amikor a gyerekek lehetőség szerint oviban, suliban, táborban vannak és van idő komótosan, csak úgy lenni. Miközben alaposan kiveséztük a kamaszok nevelésének minden nyűgét, alaposan meg is kóstoltuk a Megálló kínálatát.
Péksütemények
Kezdjük a túrós batyuval, ami nálam egy-egy pékség fokmérője, mert szinte mindenhol megkóstolom. Ez a nyitott, kézműves batyu már-már tökéletes. Mivel a töltelék nincs lezárva felülről, ezért egy picit megsül és ettől lesz egy karamellás jellege. Nekem nagyon bejön ez a változat.
A csokis párna is a pont jó kategóriába tartozik, a gyerekek, mert persze nekik is vittem belőle, kb. 3 másodperc alatt pusztították el.
Reggeli finomságok
Tojáskrémmel engem bármikor le lehet venni a lábamról, de ugyanilyen mániám a körözött is. A jó hír, hogy a Megállóban nagyjából a házi, otthoni szintet közelítik, ami a legjobb kategóriába emeli őket. Egy kis kiflivel, némi friss zöldséggel - nekem ez a tökéletes reggeli receptje.
Kóstolóba kaptunk még tápióka pudingot is. Bevallom régen, párszor próbálkoztam vele, de valahogy nem találta az igazi receptet. Nos itt kókusztejjel és gyümölcsöntettel készül, így pedig egy kifejezetten izgalmas csemege válik belőle.
Kávé
Te jó ég! Mostanában igazán el vagyok kényeztetve jó kávéval, de a külön csillaghegyi - Estrella de la Montana - elképzelések alapján pörkölt kávé egy egészen új kategória. Újhullámos, de tökéletesen élvezhető. Inkább kesernyés, mint savanykás és kifejezetten mogyorós ízvilágú. Cortado formában és hazafelé menet még egy tejeskávé formátumban is isteni finom volt.
Mirelle mutatta meg nekem a Csillaghegyi Megállót, ahol röpke két órás beszélgetés keretében alaposan megkóstoltuk a reggelizési lehetőségeket.
Nekem nagy kedvencem a délelőtti beszélgetős tali, amikor a gyerekek lehetőség szerint oviban, suliban, táborban vannak és van idő komótosan, csak úgy lenni. Miközben alaposan kiveséztük a kamaszok nevelésének minden nyűgét, alaposan meg is kóstoltuk a Megálló kínálatát.
Péksütemények
Kezdjük a túrós batyuval, ami nálam egy-egy pékség fokmérője, mert szinte mindenhol megkóstolom. Ez a nyitott, kézműves batyu már-már tökéletes. Mivel a töltelék nincs lezárva felülről, ezért egy picit megsül és ettől lesz egy karamellás jellege. Nekem nagyon bejön ez a változat.
A csokis párna is a pont jó kategóriába tartozik, a gyerekek, mert persze nekik is vittem belőle, kb. 3 másodperc alatt pusztították el.
Reggeli finomságok
Tojáskrémmel engem bármikor le lehet venni a lábamról, de ugyanilyen mániám a körözött is. A jó hír, hogy a Megállóban nagyjából a házi, otthoni szintet közelítik, ami a legjobb kategóriába emeli őket. Egy kis kiflivel, némi friss zöldséggel - nekem ez a tökéletes reggeli receptje.
Kóstolóba kaptunk még tápióka pudingot is. Bevallom régen, párszor próbálkoztam vele, de valahogy nem találta az igazi receptet. Nos itt kókusztejjel és gyümölcsöntettel készül, így pedig egy kifejezetten izgalmas csemege válik belőle.
Kávé
Te jó ég! Mostanában igazán el vagyok kényeztetve jó kávéval, de a külön csillaghegyi - Estrella de la Montana - elképzelések alapján pörkölt kávé egy egészen új kategória. Újhullámos, de tökéletesen élvezhető. Inkább kesernyés, mint savanykás és kifejezetten mogyorós ízvilágú. Cortado formában és hazafelé menet még egy tejeskávé formátumban is isteni finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése