Vakvarjú csónakház, Budapest

Ezúttal egészen Pesterzsébetig autóztunk egy jó kis családi ebéd kedvéért. A Vakvarjú minden egysége kifejezetten alkalmas az ilyen nagyobb családi falatozások lebonyolítására, nincs ez másként a Csónakház egységgel sem.




Az épület és főleg a Duna felőli rész teljes pompájában majd nyáron lesz használható. Biztos fantasztikus a hangulata egy forró estén a lampionok alatt, a Dunától karnyújtásnyira. 
Az épület egyik oldalról a régi arcát mutatja, de oldala már modern, üveges frontot kapott. 






A berendezésben mindenhol visszaköszön a helyszín: evezőkből álló elválasztófal, mentőövek a dekorációk, itt-ott néhány hajókormány is látható a falakon. Összességében viszont nagyon barátságos, nyugodt a légkör. A sok fa és a tágas belső tér miatt észre se lehet venni, hogy teltház van vasárnap délben és ez bizony jó sok embert jelent egyszerre.



Ritkán van az az érzésem, hogy egy étterem levesben a legjobb. Itt ez történt. Mind a céklaleves, mind pedig a nagy kedvenc ragulevesem tökéletes lett. Mivel imádom a ragulevest, ezért elég sokszor eszem ezt és ez a változat tényleg nagyon jó lett: sok benne a cucc, különleges gombákat is felfedeztem és a tárkonyos fűszerezés se lett túl sok. 



A gyerekmenü és a felnőtt rántott szelet között csak a méret a különbség. A felnőtt adagnak szánt bécsi szelet valóban óriási. Viszont cserébe nagyon finom is: hihetetlenül roppanós lett a panír, kifejezetten élvezet eszegetni. 




Többen választottuk végül a fogasfilé különböző variációit. Itt sajnos akadt egy kis gond, mert iszonyú sós volt minden ételben a hal. Egyébként nem voltak rosszak az összeállítások, csak sajnos ez az elsózás elnyomta a többi ízeket. Meg lehetett enni, de sajnos nem volt igazán finom.

Desszertre végül nem maradt bennünk hely, viszont a kávét még megkóstoltuk és kifejezetten jónak találtuk azt is.

Szó, ami szó, ide nagyobb társasággal érdemes jönni és gyerekeseknek is kifejezetten ajánlott. Van játszórész is az egészen piciknek, a nagyobbak meg mászkálhatnak a Duna partján, amíg elkészül az étel.

Levesek: 1000-1500 Ft
Főételek: 2000-5000 Ft

Cím: 1203 Budapest, Vízisport u. 12-18.

2019. február

Nincsenek megjegyzések: