Lecsós karaj rizzsel

Lecsós karaj rizzsel. Mondjatok még ilyen klasszik kajákat! Cserébe megfőzöm azokat is :)



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéskaraj, 10 dkg szalonnakocka, 4 tv paprika, 2 nagyobb paradicsom, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors. 

A húst megsóztam, a mély serpenyőben szalonnakockákat pirítottam és a húst is átsütöttem. Mindig egy kis vizet öntöttem alá és lefedve addig pároltam, amíg a villa könnyen beleszaladt már. Ekkor levettem a fedőt és zsírjára pirítottam. 

Egy másik serpenyőben egy pici zsíron nekiláttam párolni a felcsíkozott paprikát és hagymát, amikor már puhulni kezdtek, hozzá adtam a paradicsomot és fokhagymát is. Kb. negyed órát így rotyogtattam, hogy jól összefőljön. 

Azért készült külön minden részlet, mert a gyerekek ódzkodnak a lecsótól, így ők csak húst és rizst ettek nyers paprikával. Nem tudják, mi a jó!

1 megjegyzés:

Linda írta...

ki fogom próbálni ;)