Damniczki Budapest: az őszi kínálat

A nyár egyik legnagyobb élménye a Damniczki 48 ízzel csábító fagyis pultja volt. Olyannyira, hogy elég sokszor visszatértünk és nem győztünk betelni az izgalmasabbnál izgalmasabb variációkkal. Nos, a fagylaltos pult bezárt, és helyét elfoglalták a sütemények. 
Szerencsére ezek sem kevésbé izgalmasak, mint amit már nyáron megszoktunk. Damniczki Balázs őszre is tartogatott meglepetéseket. Gyömbéres maláta, szarvasgombás étcsokoládé vagy vörösboros málna. Az ízek párosítása azt jelzi, hogy ma már nemcsak a csillagos éttermekben, hanem a cukrászdákban is zajlik az a bizonyos kulináris forradalom. Az biztos, hogy itt évek során kikísérletezett, fejlesztett receptekről van szó és csakis a legjobb alapanyagok jöhetnek szóba. 



Végül egy némileg hagyományosabb, de egészen tökéletesen kivitelezett tortára esett választásom: tonkababos karamell. Mesésen gazdag, édes, krémes. Egy mámor ez az édesség. Minden szürke, esős novemberi napra receptre írnám fel! Garantált a megnyugvás, egyre szélesedő mosoly minden falat után. 



Szóval nagyon jók ezek az új sütik, de amibe egészen beleszerelmesedtem az a forró limonádé néven futó újítás. Valójában gyógyteákról van szó, amelyekbe elég rendes adagban kerül citromlé, tehát kellően savanyúak és mézzel édesítve igazi melengető kortyolnivalóvá válnak. A gyömbéres már-már klasszikusnak számító, de érdemes beleszagolni a kakukkfüvesbe is mindenképpen! És persze jó ötlet a csipkebogyós-tárkonyos is. 



A nyalánkságok mellett a kávé is elég erős vonal: filterkávé és természetesen mindenféle újhullámos csudaságok várják a koffeinfüggőket. Mondjuk én mostanában már egy szimpla kapucsínóval is igen elégedett tudok lenni, ha azt jól csinálják. Jelentem: itt jól csinálják. 

Nincsenek megjegyzések: