Kókuszos keksz fehércsokival

Keksz nagyhatalom vagyok. Ha valamit igazán jól tudok csinálni, akkor az a keksz. A gyerekek egyszerűen imádják, bármennyit süthetnék, akkor is elfogyna. Ez a változat is isteni lett, és csodás, édes kókuszillatban úszott tőle az egész lakás.



Ráadásul ez az az igazi keksz, kicsit ropogós, kicsit morzsálódós és pont tea vagy habos kakaó mellé találták ki.

Hozzávalók: 1 tojás, 100 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 100 g vaj, 150 g liszt, fél kiskanál sütőpor, 100 g kókusz reszelék, 100 g fehércsoki.

Elkészítése: Először a fehércsokit vágom apró, olyan fél centis kockákra.

A lisztet, cukrot, sütőport és kókuszt egy keverőtálba szórom és addig morzsolgatom a hideg vajjal, amíg olyan durva, morzsás, nedves homok jellegű nem lesz. Ekkor adom hozzá az egész, villával felvert tojást. Ezt már jól összegyúrom kézzel. Végül a fehércsoki darabokat is beledolgozom.

A nyers tészta állaga nedves, ragacsos, de azért gyúrható lesz. Lapos, kb. 3 centi átmérőjű korongokat formázok belőle. Egy kicsit távolabb rakom őket egymástól a sütőpapíros tepsire, mert sütés közben megnőnek.

Kb. 15 perc alatt meg is sülnek a 180 fokos sütőben. Ha kihűltek, szuper, ropogós állaguk lesz, de egyet-kettőt még forrón kötelező megennni :)

1 megjegyzés:

martinelli írta...

Praktikus és finom :)