Malackrumpli Bisztró, Balatonfüred


SAJNOS EZ A HELY AZÓTA BEZÁRT.Mi már csak ilyen hűséges család vagyunk. Vidák Zolit is követjük, menjen bárhova. Etyek után most Balatonfüreden kóstolhatjuk ételeit. A Malackrumpli azonban egy vidéki fogadónál is lazább, amolyan igazi trendi, streetfoodos, bisztrós hely.Ennek megfelelően a berendezés egészen minimál. Naná, hogy van raklap-bútor. Raklap-bútor nélkül ma nem létezhet menő hely, ugyebár. Ami még jobb, hogy hátul a füves részen van focikapu, szomszéd asztaloknál meg akad bevonható gyerek is, így legalább nyugodtan tudunk enni egy ideig, amíg a fiúk elvannak.Az étlap: 1 nyomtatott oldal, minden héten változik. Az itallap hosszabb és stabilabb. Van például 4 fajta kézműves sör. Mondjuk én kifejezetten utálom a sört, de ez a Vertigo láger finom lett. Egészen jól itatja magát. Persze 4 decit nem tudok belőle meginni, de két-három korty jól esett.
Szóval itt sörözni érdemes, de azért szörp is akad. Kóla nincs.


Mivel nagy csapat voltunk, szinte mindent végig tudtunk kóstolni. A gyerekeknek lepényt kértünk, amiről kiderült, hogy egy roppanósan vékony tésztájú pizza. Nagyon kis kellemes ügy, de a kecsekesajt kicsit erősen aromás rajta. A válogatós kis rosszcsontok így is betoltak belőle pár szelettel.Megvolt a két leves is: a meggy kellően savanyú, nincs liszttel berántva és a tejfölhab sem édesíti szerencsére. A zöldbableves is savanykás és pont ettől tökéletes: hűsítő és nyári fogás mindkettő. Elő is készíti a gyomort a következő emésztési kihívásokra.A Malackrumpliban azonban elsősorban disznót kell enni! Például karajt. Ami önmagában is mesés: vajpuha, nem túlsütött és nekem akár szűzpecsenyének is eladhatnák. Hozzá pedig ordával töltött cukkíni virág jár. Ez nekem így önmagában egy réges-régi álom volt, imádtam minden falatját.

A báránymáj nemkülönben egy izgalmas és ritka csoda. Pesten szerintem nem sok helyen lehet hozzájutni báránymájhoz, pedig isteni finom! Különösen így, egyszerűen készítve, fokhagymával és salátával. A salátát külön izgalmassá teszik az ehető virágszirmok és a roppanós karfiol.Nagyon jó a kacsacsomb is, igazi hagyományos menekülő kaja, ha valaki nem akar disznót enni disznóhússal. A mellette vigyorgó zöldségek, például a cékla is igencsak jól sikerültek.

Ha pedig valaki bevállalós, akkor mehet a sült császár paradicsomos zöldbabbal. Na, ehhez már kell a gyomor, mert zsírja van bőven. De talán pont ettől annyira finom és abbahagyhatatlan.És persze a desszertet sem bírtuk kihagyni. Jött ez a málnás-mentás-túrós piskóta. Önmagában is jó lett volna, de a körülötte lágyan hullámzó vaníliás krémtől kaptam igazi adrenalin-löketet. Egyszerűen mesés, csodás és varázslatos.

Mondjuk már most alig várom, hogy legközelebb amikor megyünk végre legyen lecsó is, arra ugyanis még nagyon-nagyon kíváncsi lennék!

Helyszín: Kicsit trükkös megtalálni, mert a főút melletti szervíz úton van a bejárat. Cserébe viszont nem kell fizetni a parkolásért, ami Balatonfüreden egyébként elég húzós. A Tesco-Suncity körforgalomnál a kemping kijáratnál kell kijönni majd rögtön jobbra kanyarodni és menni vagy 2-300 métert előre.

Nincsenek megjegyzések: