Rejtély a RoyalbanMivel lehetne a korán sötétedős csütörtök estét jobban eltölteni, mint egy csiklandozóan izgalmas rejtély megoldásával? Pláne, ha közben isteni fogások és tökéletes borok adják hozzá a hátteret.

Nos, pontosan ebben az élményben volt részem a Corinthia Hotel Budapestben, régi nevén a híres-nevezetes Royal Szállóban. Egy réges régi bűntényt kellett felgöngyölítenünk asztaltársaimmal, amelynek nyomai a 20-as évekbe, a szálloda fénykorába vezettek.

Minden fogás után jött egy boríték, benne nyomok és elhintett tudás-morzsák. Szépen, lassan csipegettük fel az adatokat, és a vacsora végére összeállt a kép, rájöttünk ki, miért, mikor és főleg mit is csinált pontosan azzal a bizonyos táskával. Sőt! táskákkal.

Időközben bejártuk a szálloda publikus részeit, a régi moziterem lépcsőjét és korlátját csodáltuk, ámultunk a wellness részleg nagyszerűségén és azon, hogy nem is tudtuk, ide csak úgy be lehet sétálni és egy valószerűtlenül gyönyörű medencében úszkálni, pezsgőfürdőzni. Ahogy körbe jártunk, kezünkben az egyre gyűlő nevekkel, számokkal és dátumokkal, megismerkedtünk a réges-régi és az újabb világsztárokkal, akik mind itt aludtak néhány éjszakát.

És természetesen élveztük a jobbnál jobb fogásokat. Füstölt harcsát és pisztrángot friss, ropogós zöldségek tetején. Majd egy igazi, hamisítatlan őszi fogást: lassú tűzön párolt kacsamellet libamájjal és sütőtök krémmel. Végül pedig egy almás desszertet.
A borok is szót érdemelnek, hiszen sikerült minden fogáshoz egy-egy jó magyar bort is hozzápasszintani: Nyakas, Vida és Kiss István pincészetekből érkeztek a nedűk, amelyek pont jól, de nem tolakodóan illeszkedtek a fogásokhoz. Bár meg kell mondanom, hogy ennyi bor, meg az érkezésünkkor kínált pezsgő egy picit megnehezítette, hogy a végén tényleg kerek egésszé formálódjon a fejünkben a játék során kibomló történet.

Egyetlen aprócska hiányérzetem volt csupán: egyszer sem dördült pisztoly és női sikoltozást sem hallottunk. Nem mintha ezeknek bármiféle köze is lett volna a történethez, csak jól esett volna egy kicsit ijedezni. ;-)

Legközelebb januárban lehet részt venni egy új történet felgöngyölítésében!

Nincsenek megjegyzések: