A múlt héten valamelyik este ismét sikerült előállítanom a számomra tökéletes rizottót. Persze az sem ártott neki, hogy olasz rizsből csináltam, az a bizonyos kerek szemű változat kell ehhez a recepthez.
Ahogy már korábban is írtam, nálam így készül:
vajon kis hagymát párolni, rádobni a rizst. Először fehérborral felönteni, aztán jöhet a forró húsleves (néha víz) merőkanalanként adagolva, sokat kevergetve. Végül, még egy adag húsleves, de már leveszem alatta a lángot. Teszek bele még egy kis vajat és rengeteg reszelt parmezánt. Aztán hagyom fedő alatt még puhulni, duzzadni a rizst.
Imádom, hogy a bortól olyan jó savanykás lesz, a húslevestől gazdag az íze. A parmezán adja a sósságot és tartalmasságot. A rizsből kifőzött és kikevergetett keményítőtől olyan jó krémes lesz, de a rizs maga egy picit roppanós marad. Nyammmm.
Ezúttal szárított erdei gombát főztem bele, hogy még ízesebb legyen. Ezek itt pedig a tavaly nyári változatok: tenger gyümölcseivel és rákkal is.
Ahogy már korábban is írtam, nálam így készül:
vajon kis hagymát párolni, rádobni a rizst. Először fehérborral felönteni, aztán jöhet a forró húsleves (néha víz) merőkanalanként adagolva, sokat kevergetve. Végül, még egy adag húsleves, de már leveszem alatta a lángot. Teszek bele még egy kis vajat és rengeteg reszelt parmezánt. Aztán hagyom fedő alatt még puhulni, duzzadni a rizst.
Imádom, hogy a bortól olyan jó savanykás lesz, a húslevestől gazdag az íze. A parmezán adja a sósságot és tartalmasságot. A rizsből kifőzött és kikevergetett keményítőtől olyan jó krémes lesz, de a rizs maga egy picit roppanós marad. Nyammmm.
Ezúttal szárított erdei gombát főztem bele, hogy még ízesebb legyen. Ezek itt pedig a tavaly nyári változatok: tenger gyümölcseivel és rákkal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése