Csokis keksz banánnal



Ez egy nagyon csokisra sikeredett keksz lett. A banántól még gazdagabb lett az íze, de egyáltalán nem lett tőle puha. Jó ropogós ellenben, igazi habos kakaózós keksz lett. Jól bírta a szállítást is, nem morzsálódott. Lesz még ilyen nálam, az biztos.

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 banán, 1 tojás, 5 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg csokicsepp (vagy apróra tördelt étcsoki).

Elkészítése: A banánt villával jó alaposan összenyomkodtam. Hozzákevertem a puha vajat, cukrot és a tojást is.
Belekevertem a száraz hozzávalókat is, és addig dolgoztam rajta először kanállal, majd kézzel, amíg egynemű, ám kellőképpen ragacsos masszát nem kaptam.
Vizes kézzel 2-3 centi átmérőjű gombócokat gyúrtam belőle, amiket kissé ellapítottam.

180 fokos sütőben 15-20 perc alatt meg is sülnek.

7 megjegyzés:

Marmalade írta...

Nyerő párosítás: csoki, banánnal!

fxtina írta...

a napokban biztosan kipróbálom! lehet, hogy épp ma :)

boriska írta...

Az 5 dkg cukor, vagy a 250 dkg liszt van elírva?

Névtelen írta...

Nekem ezekkel az arányokkal teljesen működött a dolog. A lisztet lehet csökkenteni, a cukrot meg növelni, ha nem sikerült. Viszont a banán nedvességet és édességet is ad, ezért ezek az arányok.

Ági

Ági, aki főz írta...

Ja, most látom csak, hogy tényleg hülyeséget írtam. 25 dkg a liszt, vagyis 250 g. A receptben javítottam, köszönöm, hogy szóltál!

Főzőmasina írta...

Banán és csoki: nagy favorit nálunk. Készült is egy adaggal, nagyon finom, köszi az ötletet! :)

m_ágnes írta...

A fiaim kedvenc sütije lett. Már nagyon sokszor megsütöttem, köszi a receptet!